SNP: Koliki je prihod od takse na gorivo? - Volim Podgoricu

SNP: Koliki je prihod od takse na gorivo?

Klub poslanika Socijalističke narodne partije zatražio je, shodno članu 50 Poslovnika o radu Skupštine Crne Gore, informaciju od Vlade Crne Gore o visini do sada prikupljenih sredstava na osnovu Uredbe o naknadi za gorivo od sedam centi.

Osim toga, poslanički klub SNP-a je zatražio od resornog ministarstva i informaciju o tome da li su i na koji način ta sredstva upotrebljena.

Iz SNP-a su saopštili da su tražili i podatak koliki iznos od prihodovanih sredstava je opredijeljen za finansiranje izgradnje autoputa i jesu li ta sredstva već korišćena.

“Zatražena je i informacija o visini iznosa od prihodovanih sredstava, koji je opredijeljen za finansiranje vrhunskog sporta i da li je već izvršeno plaćanje prema određenim sportskim društvima ili pojedincima”, navodi se u saopštenju.

Iz SNP podsjećaju da su ranije podnijeli stavnom sudu Crne Gore Predlog za ocjenu ustavnosti Uredbe o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, u kojem se naviodi da se država finansira od poreza, dažbina i drugih prihoda, koji se mogu uvoditi samo zakonom, koji mora biti saglasan sa Ustavom i potvrđenim međunarodnim ugovorima, a drugi propis mora biti saglasan sa Ustavom i zakonom.

“Zakone donosi Skupština Crne Gore, a Vlada Crne Gore je pomenutom uredbom prekoračila svoju nadležnost, jer je podzakonskim aktom uvela naknadu koju može uvesti samo parlament zakonom”, smatraju u SNP-u.

(RTCG)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com