Za plate direktora Plantaža od 2008. potrošeno 6,6 miliona eura - Volim Podgoricu

Za plate direktora Plantaža od 2008. potrošeno 6,6 miliona eura

Od 2008. do 2013. godine bruto zarade 13 članova top menadžmenta kompanije „13. jul Plantaže” koštale su tu firmu u većinskom državnom vlasništvu 6,6 miliona eura.

Bruto zarada izvršne direktorke Plantaža Verice Maraš koštala je tu kompaniju za period od pet godina ukupno 850 hiljada eura. Maraš je na čelo kompanije došla 2008. godine, od kada su članovi menadžmenta primali enormno visoke zarade koje su se kretale od 4,5 do 12 hiljada eura, piše Dan.

Prema nezvaničnim saznanjima, dešavalo se da ta kompanija podiže kredite kako bi se isplatile zarade menadžmentu.

Po 650 hiljada eura isplaćeno je za bruto zarade direktora prerade Franja Đokovića, direktora vinogradarske proizvodnje Dušana Kankaraša i savjetnika direktora Vukoslava Šoškića.

Za plate direktorke razvoja Vesne Maraš isplaćeno je 500 hiljada eura, a za direktorku finansija Valeriju Saveljić 450 hiljada. Isto toliko, odnosno 450 hiljada eura, isplaćeno je i za zarade bivše direktorke marketinga Ane Hajduković, na čijm je mjestu sada Vesna Klikovac Katnić.

Po 400 hiljada eura, odnosno ukupno 2,4 miliona eura, kompaniju su koštale bruto zarade šest menadžera: sekretara društva Vesne Dajković, direktora sektora za opšte, pravne i kadrovske poslove Stojanke Asanović, pomoćnika izvršnog direktora Mladena Rabrenovića, direktora logistike i nabavke Vesne Đurišić Vujičić, direktora prodaje za Crnu Goru Nikole Đuranovića, kao i direktora prodaje i marketinga vinarije Veselina Đurišića.

„Nemam komentar na to. Apsolutno sva svoja primanja prijavila sam kako treba. Prema tome, imate sve podatke, obračunate poreze i doprinose državi i sve što je trebalo. Vjerujte da ne znam koliko je to bilo ukupno od 2008. godine. Da budem iskrena, o tome nijesam ni razmišljala“, kazala je Maraš „Danu”

Pojasnila je da su se plate kretale od 3,5 do 12 hiljada eura, ali da već tri godine to nije ta ko.

Plantaže su prvi kvartal ove godine završile sa minusom od 608 hiljada eura, dok je minus u istom periodu prošle godine izosio 801 hiljadu eura.

Predsjednik odbora direktora u Plantažama je rektor na Univerzitetu Dolja Gorica

Veselin Vukotić, a najveći pojedinačni vlasnik akcija u toj kompaniji je ministar poljoprivrede Petar Ivanović sa 0,71 odsto dionica.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com