Džordž Soroš: Na pragu smo trećeg svjetskog rata - Volim Podgoricu

Džordž Soroš: Na pragu smo trećeg svjetskog rata

Američki milijarder Džordž Soroš veoma zabrinut zbog mogućnosti trećeg svjetskog rata, koji bi, kako predviđa, počeo sukobom između Kine i Amerike.

Vojna potrošnja u Kini je u porastu, gdje takođe postoji tendencija usmjeravanja ekonomije na domaće potrebe, a ne na izvoz, prenosi “B92”.

“Ako postoji sukob između Kine i vojnih saveznika Amerike, kao što je Japan, nije pretjerivanje reći da smo na pragu trećeg svjetskog rata”, navodi Soros. 

Da bi to izbjegli, SAD treba da da dozvole da kineski juan bude uključen u skup valuta MMF-a. Kineska valuta, u tom slučaju, može da se takmiči sa dolarom. 

Kina mora dati odgovor u vezi sa transformacijom privrede, rekao je Soros. On je naglasio da će Kina i SAD teško postići sporazum, ali alternativa će biti “veoma neprijatna”. 

“Postoji ozbiljna opasnost da će Kina stvoriti politički i vojni savez sa Rusijom, zbog čega je prijetnja od novog svjetskog rata realna”, zaključio je Soros.

(RTCG)

1 komentar

  1. My brother recommended I would possibly like this blog. He was totally right. This publish truly made my day. You can not believe just how a lot time I had spent for this info! Thanks!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com