Čeka djevojku na mjestu sastanka punih 20 godina! - Volim Podgoricu

Čeka djevojku na mjestu sastanka punih 20 godina!

Tajvanac Ah Ji (47) je još uvijek nespreman da prihvati da ga je djevojka “izradila”, u vezi sastanka te odbija otići s mjesta gdje je zakazao sastanak sa djevojkom prije punih 20 godina! On smatra da tadašnja djevojka koja mu je zakazala sastank je ljubav njegovog života?!….

I tako…. čekajući, Ah Ji živi već pune dvije decenije živi na željezničkoj stanici čekajući djevojku s kojom je davno ugovorio sastanak. mada je i danas nejasno da li ju je znao od prije ili je riječ o ugovorenom sastanku, Ji odbija otići sa željezničke stanice te je vremenom postao maskota grada.

Prvih nekoliko godina, mogli su ga vidjeti na vrhu velikog stepeništa, kao da svakog momenta iščekuje da se pozdravi s nekim Međutim, nakon nekoliko godina čekanja djevojke da dođe na sastanak, on se preselio na izlaz željezničke stanice, gdje svaki dan posmatra putnike kako prolaze u nadi da će se susresti sa djevojkom.

 Ah Ji preživljava i živi tako što ga redovno obilaze socijalni radnici, a prolaznici mu često daju hranu. Kako je postao maskota stanice, tako mu prilaze i ulični prodavci i donose sve što mu je neophodno. Njegova porodica ga je u početku stalno obilazila, a sada dođu samo da mu donesu čistu odjeću.

Iako su ga godinama ubjeđivali da se vrati kući, on to odbija, uporno čeka “svoju djevojku”. Pre tri godine socijalni radnici su mu pronašli stan blizu stanice, ali on je to odbio, jer, kako sam kaže, čekanje mu je već prešlo u naviku.

Čak su pokušali da ga smjeste u lokalnu bolnicu, ali je pobjegao nakon svega par dana i vratio se na svoje staro mjesto  na željezničku stanicu! Pre par mjeseci u ovaj bizarni slučaj uključile i gradske vlasti. Vlasti su pokušale, organizovati večeru za Ah Jia sa članovima njegove porodice, ali i prijateljima koje je upoznao na stanici.

Odveli su ga i kod frizera na šišanje i brijanje inabavili  mu novu odjeću. Navravno ovaj gest razveselio Ah Jia ali kada su pokušali da ga nagovore da ode kući, on je to jednostavno odbio te se vratio na željezničku stanicu da čeka “svoju djevojku” 

(Zanimljivosti dana)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com