Federer: Ovakav žrijeb će teže pasti Novaku - Volim Podgoricu

Federer: Ovakav žrijeb će teže pasti Novaku

Švajcarski teniser Rodžer Federer kazao je uoči starta Rolan Garosa da će ovakav žrijeb teže pasti Novaku Đokoviću nego Rafaelu Nadalu.

Đoković je prvi teniser svijeta, Nadal sedmi, zbog čega se i nalaze na istoj strani, mada treba dodati da je tu i Britanac Endi Marej. Razlog više za zadovoljstvo Švajcarca.

„Ranking lista je samo posljedica onoga što se dešavalo posljednjih 12 mjeseci, tokom kojih je Rafa bio dosta povrijeđen i nije igrao. Žrijeb nije toliko loš za njega pošto će gledati da odbrani trofej po svaku cijenu, bez obzira ko bude bio na suprotnoj strani mreže. Zato mislim da će se to više odraziti na Novaka“, rekao je Federer.

Švajcarac, koji je osvajao 17 grend slema, ne krije što će imati lakši put.

„Možda se neću sastati sa njima sada, ali hoću kasnije. Biće veoma interesantno vidjeti kako će Rafa igrati protiv Novaka. Tu nema mnogo razlike. Rafa je trenutno rankiran između broja pet i osam, tako da mogu da igram sa njim tek u polufinalu ili finalu. Njega je teško pobijediti. To jedino zna Soderling. Moj cilj na Rolan Garosu je da ne izgubim“, poručio je Federer.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com