Prijave protiv 18 Nikšićana i KK Sutjeska - Volim Podgoricu

Prijave protiv 18 Nikšićana i KK Sutjeska

Nikšićka policija identifikovala je sva lica koja su neovlašćeno ušla na teren tokom odigravanja košarkaške utakmice između Sutjeske i Budućnosti, koja se u Sportskom centru u Nikšiću odigravala 21. maja 2015. godine. Kako je saopšteno iz Uprave policije, slijede prekršajne prijave.

Policija je saopštila da je riječ o 18 osoba iz Nikšića među kojima je i jedan maloljetnik.

“O identikovanju ovih lica i okolnostima događaja upoznat je zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Nikšiću, koji se izjasnio da u njihovim radnjama nema elemenata bića krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.Stoga će službenici CB Nikšić Područnom organu za prekršaje u Nikšiću podnijeti prekršajne prijave protiv ovih 18 lica zbog neovlašćenog ulaska u sportski teren i ugrožavanja bezbjednosti učesnika sportske priredbe “, navodi se u saopštenju.

Osim toga, prekršajna prijava će, shodno navedenom Zakonu, biti podnijeta i protiv organizatora sportske manifestacije – KK Sutjeska, zbog loše organizacije utakmice.

Službenici CB Nikšić nastavljaju da rade  na identifikovanju drugih lica koja su pravila nerede, odnosno koja su na teren sa tribina ubacivala stolice tokom trajanja utakmice.

Košarkaška utakmica između KK „Sutjeska“ i KK „Budućnost“ je zbog incidenata prekinuta jednom, pa potom nastavljena, da bi nakon daljih incidenata bila definitivno prekinuta. Službenici CB Nikšić su preduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti kako bi održali stabilni javni red i mir. Tokom utakmice nije povrijeđeno nijedno lice. Gostujući košarkaški klub i stručni štab su nakon konačnog prekida utakmice bezbjedno izvedeni iz sale i uz policijsku pratnju su bezbjedno napustili grad.  

(Rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com