RTCG: Tražimo izvinjenje od organizatora Eurosonga - Volim Podgoricu

RTCG: Tražimo izvinjenje od organizatora Eurosonga

Radost zbog izvanrednog rezultata koji je Crna Gora ostvarila na ovogodišnjem takmičenju za Pjesmu Evrovizije, plasmanom u finale i osvajanjem trinaestog mjesta u konkurenciji 40 zemalja, pomućena je informacijom zvaničnika ESC da su rezultati naseg žirija poništeni. Nažalost, još nemamo ni zvaničnu, ni nezvaničnu informaciju o tome koji su razlozi ovakve odluke, koju doživljavamo kao svojevrsni pritisak na našu zemlju i predstavnika na Eurosongu, saopšteno je iz Radio televizije Crne Gore.

U saopštenju koje potpisuje generalni direktor RTCG Rade Vojvodić navodi se da je u pitanju  “kontinuitet pritisaka koji je započeo razgovorom Generalnog sekretara referentne grupe ESC sa nasim šefom delegacije i optužbom o navodnom dogovaranju  poena sa drugim delegacijama, o čemu je naš predstavnik zvanično i obavjestio izvršnog producenta ESC Jan Ola Sanda i zatražio njegovu zaštitu”.

“Očigledno kako za prethodni razgovor nije bilo razloga, sada je smišljen novi način pritiska  poništenjem rezultata žirija koji je sastavljen od eminetnih akademskih muzičkih stvaralaca, koji su svoj posao odradili u skladu sa pravilima, njihovim muzičkim znanjem, iskustvom i ukusom i čije su ocjene ovjerene i kontrolisane od za to zadužene osobe. Poseban vid pritiska  predstavljaju novinski tekstovi redakcija iz nekih zemalja u kojima je degradiran naš predstavnik i proglašavan apsolutnim autsajderom, što je najniži vid spinovanja javnosti protiv Crne Gore i njenih predstavnika,  koja je svojim kvalitetom izvođača i numera očigledno  poremetila planove nekih drugih. Kome i zašto je potrebna ovakva vrsta pritiska na Crnu Gora. koja dvije godine za redom, na iznenađenje svih, ostvaruje plasman u finale nije nam jasno, te zato tražimo što hitniji odgovor od zvaničnika ESC kao i izvinjenje zbog neprijatnosti koje je doživjela naša zemlja i njeni predstavnici na Eurosongu, članovi žirija, kao i naša kuća”, naveo je Vojvodić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com