Vučić: Nije Srbija Fedex, da isporuči Šešelja bez procedure - Volim Podgoricu

Vučić: Nije Srbija Fedex, da isporuči Šešelja bez procedure

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Srbija ne može lidera radikala Vojislava Šešelja da vrati u Haški tribunal, a da se prethodno ne ispoštuju sve procedure.

“Nije Srbija Fedex ili DHL”, primetio je premijer.

On je za B92 rekao da Srbija još nije dobila zvaničan zahtjev Haškog tribunala o vraćanju Šešelja u Hag i da će na taj zahtjev odgovoriti čim on bude dostavljen. Vučić je podsjetio da je Šešelj počeo da prima hemioterapiju, na 14 dana po tri dana, upitavši šta će se desiti ukoliko se vrati u Hag, i tamo premine.

– Nećemo da ugrozimo našu evropsku budućnost Srbije, ali nećemo da učestvujemo u nemoralnim odlukama. Moraće da nam objasne koliko je bolestan, kako je ozdravio jer su nas oni o svemu tome obavijestili. Šešelj prima hemioterapiju ovdje. Šta će biti ako je tamo ne bude primao? Da li će ova Vlada da bude ubica što ga je poslala tamo? – upitao je Vučić, istakavši da će vidjeti šta predviđaju zakoni i kako će se Vlada Srbije ponašati u tom slučaju.

On kaže da bi bilo neumjesno da o Šešelju govori lično, jer je sa njim sarađivao, a da je o njegovoj politici sve rekao 2008. godine (kada je napustio SRS i napravio SNS sa Tomislavom Nikolićem).

Vučić je rekao da nema sumnje da su odluke o vraćanju Šešelja u Srbiju i zahtjev za njegovim povratkom “krajnje nemoralne”, dodavši da u politici “na nemoralne odluke morate da razmislite kako da odgovorite”.

“Orvel je rekao – ‘urliči sa vukovima da bi spasao svoju glavu’. Ne namjeravam da učestvujem u urlikanju čopora, koji misli da nemoralnim odlukama može da promijeni svijet”, rekao je Vučić.

Prema njegovim riječima, Vlada Srbije odredila je Sašu Obradovića da u njeno ime vodi postupak po pitanju vraćanja Šešelja.

On je ukazao da je čudna ta žurba sa vraćanjem Šešelja, ako se ima u vidu da je on u Hagu proveo deset godina bez donijete presude.

“I kakva je sada to žurba, ako nije neka politička želja da se u Srbiji izazove politička destabilizacija”, primijetio je Vučić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com