Milanović: Hrvatska štiti gej osobe, to je u interesu je države - Volim Podgoricu

Milanović: Hrvatska štiti gej osobe, to je u interesu je države

Hrvatski premijer Zoran Milanović tvrdi da je Hrvatska u zaštiti gej osoba među vodećima u Evropi i smatra da je to u interesu zemlje koja je, kako kaže, mala i mora biti otvorena.

“Ne možemo biti zakopčani, rigidni i zatucani, naročito ne u turizmu”, poručio je premijer najmlađe članice Evropske unije.

Osvrnuvši se na referendum u Irskoj, na kojem je većina birača podržala legalizaciju istopolnih brakova, Milanović je ocijenio da su na taj način Irci podigli ugled svoje zemlje.

“Prilično uvjerljivom većnom irska nacija, tradicionalna, konzervativna i dominantno katolička, donijela je takvu odluku”, istakao je premijer.

Kako je podsjetio, Irci su samo prije dvije decenije tijesnom većinom na referendumu dopustili administrativni razvod braka, prenijela je Hina.

“Dvadeset godina kasnije, ta uspješna nacija donijela je potpuno drugačiju odluku”, naglasio je Milanović i to ocijenio “iskorakom”.

Predsjednik hrvatske vlade je napomenu i da su u kampanji “za”, uz slavne osobe, najglasniji bili pripadnici poslovne zajednice, koji su u tome vidjeli priliku za poboljšanje vlastitog, ali i imidža zemlje.

“Možemo biti konzervativni ili liberali, ali ovdje govorimo o konkretnim poslovnim prilikama, o tome da svijet danas diše, djeluje i razmišlja na jedan način”, ističe Milanović.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com