Načelnici generalštabova Balkana u Budvi - Volim Podgoricu

Načelnici generalštabova Balkana u Budvi

Crna Gora biće domaćin devete Konferencije Foruma načelnika generalštabova Balkanskih država – B9, koja će biti održana u srijedu u Bečićima, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Navodi se da je cilj skupa razmatranje i usaglašavanje novih modaliteta saradnje i zajedničkog djelovanja država članica Foruma i prezentacija izvještaja o radu Koordinacione grupe i podgrupa koje djeluju u okviru Foruma.

Najavljeno je da će se u uvodnom dijelu Konferencije učesnicima obratiti predsjednik države Filip Vujanović, a domaćin je načelnik Generalštaba Vojske admiral Dragan Samardžić.

“Konferenciji B9 će prisustvovati načelnici generalštabova država članica: Albanije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Grčke, Rumunije, Makedonije, Srbije i Turske kao stalnih članica B9”, saopštili su iz Ministarstva.

Konferenciji će prisustvovati zamjenik predsjedavajućeg Vojnog komiteta NATO, general pukovnik Mark Šisler, komandant Komande savezničkih združenih snaga u Napulju admiral Mark Ferguson, kao i načelnici generalštabova OS Hrvatske i Slovenije, kao gosti.

Forum načelnika generalštabova država Balkan uspostavljen je na inicijativu Grčke i Turske 2006.godine, a prva konferencija održana je u aprilu 2007.godine u Grčkoj.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com