Štrajk maturanata: Nema škole dok ne vratite Vericu! Mnogo lošije stvari direktor prećutkuje - Volim Podgoricu

Štrajk maturanata: Nema škole dok ne vratite Vericu! Mnogo lošije stvari direktor prećutkuje

Nema škole dok ne vratite Vericu! 

Ovo su poručili maturanti i učenici trećeg razreda srednje Medicinske škole iz Podgorice, njih oko 50, koji protestuje ispred Ministarstva prosvjete zbog ekspresnog otkaza njihovoj profesorici Verici Dabanović.

Dabanović je dobila otkaz zato što je na maturskoj večeri podigla uvis obnaženu nogu a ta fotografija je osvanula na poralima i društvenim mrežama.

Direktor škole Branimir Kostić kazao je da je profesorica dobila otkaz, jer je “snimljena fotografija u neprimjerenoj pozi za prosvjetne radnike”. On smatra da “neprimjerena poza nastavnika” predstavlja “negativan primjer učenicima” i da je “nanijela štetu ugledu Medicinske škole”.

Međutim, gotovo cjelokupna crnogorska javnost, udruženja, partije, kao i građani na društvenim mrežama, ocijenili su da je otkaz profesorici licemjerje, jer u školi ima mnogo većih problema, počev od korupcije, nesavjesnih i neodgovornih nastavnika…koji se – ne rješavaju.

“Ne možemo da vjerujemo zbog čega je profesorica Vera dobila otkaz. To nije bilo u školi, već jedna bezazlena stvar koja se dogodila na našoj maturskoj večeri. Neka pitaju nadležni iz Ministarstva prosjete učenike šta je za njih profesorica Vera. Za nas je ona više od profesora – podrška, osoba koja nas uvijek sasluša i ima savjet za nas. Mnogo gore stvari se u školi dešavaju pa ih direktor prećutkuje”, pričali su u dahu okupljeni učenici.

Oni su, nakon što su prošli centrom Podgorice ispred Ministarstva prosvjete stigli sa transparentima “Vera je naš ponos”, “Tijelo zemlji, dušu bogu, srce Veri”, “Nema Vere, nema škole. Volimo te”, “Mature nema ako nas Vera ne sprema”, “Veru vratite da se ne stidite”, “Matura buduća i stara Veru podržava”, “Verin otkaz, Kostiću na obraz”…

“Profesorici Veri je napravljena velika nepravda. Pitajte bilo koga u školi ko je najbolji profesor i reći će vam da je to Vera. Najviše nas je od svih naučila. Došli smo i ovdje ispred Ministarstva prosvjete da ukažemo na nepravdu koja je napravljena profesorici Veri”, rekli su okupljeni učenici.

Učenici će pokušati da razgovaraju i sa nekim od nadležnih iz Ministarstva prosvjete, a nakon toga će se vratiti u dvorište Medicinske škole gdje će nastaviti protest.

(Volim Podgoricu/Vijesti/Foto:vijesti online)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com