Dovoljno parking mjesta - Volim Podgoricu

Dovoljno parking mjesta

U Podgorici je, od stupanja na snagu nove Odluka o parkiralištima na teritoriji Glavnog grada, znatno poboljšano stanje kada je u pitanju parkiranje i saobraćajni red na ulicama. Kako je saopšteno iz Biroa za odnose sa javnošću Glavnog grada, može se naći dovoljan broj slobodnih parking mjesta u svakoj parking zoni.

„Komunalni inspektori redovno vrše kontrolu naplate parkiranja na opštim parkiralištima i do sada je ukupno izdato 464 prekršajna naloga za neplaćanje parkinga ili prekoračenje vremena parkiranja“, kaže se u saopštenju.

Radnici Parking servisa ovih dana su intenzivno angažovani na obnavljanu horizontalne i vertikalne signalizacije na posebnim i opštim parkiralištima, čišćenju garaža i posebnih parkirališta, krečenju stepeništa, zamjeni i popravci graničnih stubića, tamponiranju i nivelisanju parkirališta.

„Parking servis je od nedavno, od Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice, preuzeo na upravljanje drugi dio garaže u zgradi „Maxim“ u Moskovskoj ulici, kapaciteta 25 parking mjesta, pa ovim putem obavještavamo zainteresovana pravna i fizička lica, da po povoljnim uslovima mogu zakupiti parking mjesto u ovoj garaži“, kaže se u saopštenju.

Iz Glavnog grada podsjećaju i na mnogobrojne povoljnosti kada je u pitanju zakup parking mjesta, naročito za građane koji stanuju u blizini parkinga kojima upravlja Parking servis.

„Pa tako oni za samo 20 eura mjesečno mogu zakupiti parking mjesto u garaži ili na posebnom parkiralištu, (radni dan i vikend, osim u periodu od devet sati do 15 sati radnim danom), za 30 eura mjesečno 24 sata na posebnom parkiralištu, dok se na zoniranim parkinzima, mjesečna povlašćena karta može kupti za sedam, osam, odnosno deset eura, zavisno od zone“, navodi se u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com