Lažiran oglas da bi spriječili smjenu - Volim Podgoricu

Lažiran oglas da bi spriječili smjenu

Fond Trend juče je saopštio da nije tražio odlaganje sjednice Poslovno logističkog centra Morača (bivši Titeks) i upozorio upravu ove kompanije da će krivično odgovarati ako ne omoguće održavanje sjednice kao što je ranije zakazano za 28. maj.

Na ovoj sjednici novi većinski vlasnici Trenda, američki fondovi, treba da preuzmu upravljanje kompanijom, što predstavnici bivših vlasnika povezanih sa biznismenom Mihailom Madžarovićem onemogućavaju već godinu i po.

Sadašnji predsjednik borda direktora PLC Morača Jozef Pipenbaher je proteklih dana u medijima objavljivao oglas u kojem je naveo da je sjednica za 28. maj odložena na zahtjev fonda Trend. Pipenbaher je sjednicu odložio za 3. jul ove godine.

Iz Trenda su naveli da je taj fond vlasnik 67 odsto akcija PLC Morača i da već godinu i po pokušavaju da preuzmu upravljanje nad svojom kompanijom “što onemogućava postojeća nezakonita uprava”.

“U navodima oglasa je izmišljeno da se Skupština akcionara odlaže na zahtjev akcionara. Akcionar fonda Trend je zahtijevao vanrednu skupštinu akcionara, koja je zakazana za 28. maj i koja će se tog dana i održati. Skrećemo pažnju da se ovdje radi o klasičnoj otmici kompanije od njenih akcionara, koju sprovodi Jozef Pipenbaher, Mihailo Madžarović i Goran Vuleković”, saopšteno je iz Trenda.

Oni su naveli da će se sjednica održati, kao što je najavljeno, u četvrtak sa početkom u 10 časova u sjedištu kompanije i da će na njoj biti razriješen postojeći odbor direktora i izabran novi.

“Koristimo priliku da i putem sredstava javnog informisanja obratimo izvršnom direktoru društva Goranu Vulekoviću i sekretaru društva Milevi Berilaži, sa zahtjevom većinskog vlasnika kompanije da ispune svoje zakonske obaveze, i urade sve kako bi se Skupština akcionara nesmetano održala 28. maja, kako je i zakazano. U suprotnom, fond Trend će preduzeti sve mjere na raspolaganju, i tražiće krivičnu odgovornost svih lica koji onemoguće korišćenje vlasničkih prava prema zakonu”, saopštili su iz fonda.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com