Đoković rutinski do drugog kola Rolan Garosa - Volim Podgoricu

Đoković rutinski do drugog kola Rolan Garosa

Taman onoliko koliko je potrebno je Novak Đoković pokazao u meču protiv Jarka Nijeminena (Finska) – 6:2, 7:5, 6:2. Već na startu meča je Novak jasno stavio do znanja da ne planira dugo da se zadrži na terenu pa je odmah napravio brejk, a do kraja seta još jednom oduzeo servis rivalu i došao do vođstva.

Međutim, Finac je u drugom setu igrao svoj najbolji tenis, pogađao je sve, servirao fantastično i stekao prednost od 4:1. Obojica su dobro servirali, a zatim je Jarko dobio priliku da servira za izjednačenje. Ipak, Nole je tada podigao nivo igre, osvojio pet uzastopnih gemova i tako osvojio i drugi set.

– Počeo sam meč dobro, ali su očekivanja na ovom takmičenju velika i to se osjetilo i na terenu. U prvom setu sam igrao dobro, a u drugom je došlo do mlaog pada koncentracija, a i Nijeminen je igrao odlično i vodio sa 5:2. Uspeo sam da se vratim i da odigram sjajan meč – objasnio je Đoković.

U trećem setu je sve već više izgledalo kao egzibicija nego kao ozbiljan meč, a to je pokazo i Nijeminen kada je posle dobrog loba Novaka pokušao kroz noge da vrati loptu, ali je loptica otišla u aut i tako razočarala publiku koja je željela da vidi nešto zanimljivo na terenu. Zaista je rutinski Srbin odigrao treći set i lako priveo meč kraju.

Poslije meča je imao intervju na terenu, a Mats Vilander je konstaotvao kako “Svi, pa i on sam vjeruju da Nole može da osvoji sva četiri gren slema”.

– Naravno da to imam negdje u glavi, svi pričaju o tome, ali pokušavam da izbacim sve te priče i da ne razmišljam o tome. Polaskan sam što mene vide kao pobjednika, ali moram da idem korak po korak.

Na kraju je prokomentarisao i odlazak na koncert poznate grupe AC/DC.

– Možda su mi oni bili i inspiracija, možda su mi donijeli neku ravnotežu – uz osmjeh je zaključio Đoković.

Naredni rival biće mu bolji iz meča Žil Miler (Luksemburg) – Paolo Lorenci (Italija).

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com