Papa TV nije gledao od 1990. godine - Volim Podgoricu

Papa TV nije gledao od 1990. godine

Papa Franjo je otkrio da TV nije gledao od 1990. godine, te da se oslanja na svoju Švajcarsku gardu, tjelohranitelje koji se brinu za njegovu sigurnost, kako bi se informisao, posebno o rezultatima omiljenog fudbalskog tima San Lorenca, objavio je Telegraf.

Papa Franjo je rekao da TV nije gledao 25 godina, pa čak ni mečeve San Lorenca za koji navija. Dodao je da je posljednji put upalio TV 1990. godine.

“Odlučio sam da TV nije za mene”, izjavio je papa u intervjuu za argentinske novine “La Voz del Pueblo”.

Kako bi saznao rezultat svog omiljenog tima, papa pita članove Švajcarske garde, tim tjelohranitelja i vatikansku malu vojsku, koja mu svake sedmice napravi tebelu s rezultatima.

Papa je otkrio i da čita samo jedne novine, talijansku “La Repubblicu”. Ta informacija sigurno neće prijati urednicima vatikanskih novina “L'Osservatore Romano”, kao ni urednicima novina “Avvenire”, koje su u vlasništvu Talijanske biskupske konferencije.

Kada ga je novinar pitao šta mu najviše nedostaje, rekao je da je to slobodno šetanje ulicama i odlazak u piceriju. Argentinski novinar mu je rekao da uvijek može naručiti picu u Vatikan.

“Da, ali to nije isto. Lijepo je otići u piceriju. Ja volim da šetam. Kada sam bio kardinal u Buenos Ajresu volio sam da šetam ulicama”, kazao je papa.

Slično je izjavio i u martu, kada je dao intervju za meksičku televiziju povodom druge godišnjice njegovog izbora za papu.

Novinara je zanimalo da li poglavar rimokatoličke crkve mirno spava s obzirom na to da je na njegovim leđima veliki teret zbog uloge koju ima.

“Spavam mirno i čvrsto. Legnem u 21 sat, čitam sat vremena, potom zaspim, a onda se budim u 4 sata ujutro i ustajem”, izjavio je papa te dodao da se tokom dana odmara sat vremena.

2 komentara

  1. Comfortabl y, the post is really the sweetest on this laudable topic. I match in with your conclusions and definitely will thirstily look forward to your future updates. Saying thanks will certainly not simply just be enough, for the perfect clarity in your writing. I can quickly grab your rss feed to stay privy of any kind of updates. Pleasant work and much success in your business efforts!

  2. You are able to capture several well guided adventures with assorted chauffeur driven car support. Many include important loan packages and some people is going to take someone for their depend toward the mortgage place, or a trip to upstate New York. baltimore limousine rental

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com