Podvodni kabal u Bokokotorskom zalivu - Volim Podgoricu

Podvodni kabal u Bokokotorskom zalivu

Polaganjem podvodnog kabla između Opatova i Sv. Neđelje u Bokokotorskom zalivu, EPCG je privela kraju investiciju vrijednu 250.000 eura.

Elektrodistribucija Tivat je okončala projekat polaganja novog podvodnog 35kV kabla „Opatovo – Sv. Nedelja“, dužine oko 500 metara i presjeka provodnika 240 mm2, čime će biti omogućeno rezervno napajanje Bijele i Morinja, a u slučaju havarija, i dijela Tivta i Herceg Novog.

”U sklopu ovog projekta rekonstruisana su postojeća 35 kV rasklopna postrojenja za prelazak sa vazdušnog voda na podvodni na oba kraja kabla (u Opatovu i Sv. Neđelji), tj. u obje kule je postavljenja nova rasklopna oprema. Takođe, polaganju kabla prethodili su složeni i zahtjevi radovi na postavljanju zaštitnih anker blokova na obali i u moru, kao i priprema morskog dna u trasi kabla”, istakao je tehnički direktor Elektrodistribucije Tivat Goran Kovačević.

Kabl “Opatovo – Sv. Neđelja “ zamijeniće stari , koje je postavljen prije pola vijeka, a koji posljednjih godina  nije bio u funkciji.

Ovo je samo jedna u nizu investicija koje su realizovane u cilju povećanja pouzdanosti i kvaliteta snabdijevanja potrošača električnom energijom.

(RTCG)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com