Italijanskim industrijalcima privlačan investicioni ambijent u Crnoj Gori - Volim Podgoricu

Italijanskim industrijalcima privlačan investicioni ambijent u Crnoj Gori

Crna Gora ima značajne investitore iz Italije u energetici a ovo je prilika se, pored toga, fokusiramo i na ulaganja i u industriji u oblasti malih i srednjih preduzeća. U tom smislu, imamo najbolji ambijent u oblasti poreza, zakonodavstva i spremni smo da podsticajno reagujemo na svako interesovanje za otvaranje novih radnih mjesta i preduzeća, rekao je ministar ekonomije Vladimir Kavarić na investicionom Forumu “Crna Gora – kapija ulaska na tržište istočne Evrope“, koji je održan juče i danas u Breši i Milanu u Italiji. 

Kavarić je predstavnicima najuticajnijih sistema italijanske Konfindustrije, Asocijaciji industrijalaca provincije Breša i Asocijaciji UCIMU koja predstavlja udruženje najvećih proizvođača opreme u Italiji, približio investicioni ambijent u Crnoj Gori, sa atraktivnim poreskim sistemom, direktnim finansijskim podsticajima za ulaganje i otvaranje novih radnih mjesta, kao i tržištem koje, kroz potpisane ugovore o slobodnoj trgovini, kao što su EU, CEFTA, EFTA i druge, otvara prostor od preko milijardu ljudi.

Ministar ekonomije je potencirao i Uredbu o podsticanju direktnih investicija čime je značajno unaprijeđen poslovni ambijent za potencijalne investitore iz različitih grana industrije.

“Podsticaji za ulaganja u Crnoj Gori su veoma konkurentni, kako na državnom tako i na lokalnom nivou, posebno kroz projekte biznis zona kao zona koje su infrastrukturno opremljene za nova preduzeća”, naglasio je Kavarić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com