Katari Diar počinje gradnju hotela do kraja godine - Volim Podgoricu

Katari Diar počinje gradnju hotela do kraja godine

Do kraja ove godine trebalo bi da počne izgradnja luksuznog hotela u okviru luksuznog turističkog kompleksa na Plavim horizontima, najavio je izvršni direktor kompanije Katari Diar Greg Bankhurst.

Sa direktorom kompanije Katar Diar danas je razgovarao ministar finansija Radoje Žugić. Tema razgovora bila je dinamika realizacije projekta izgradnje luksuznog turističkog kompleksa u Crnoj Gori, na Plavim horizontima.

“Bankhurst upoznao je ministra da će, nakon izgradnje telekomunikacione mreže na projektnoj lokaciji, uslijediti pripremni radovi šireg obima koji uključuju saobraćajnu infrastrukturu i komunalno opremanje terena, kako bi se stvorile pretpostavke da se, na jesen tekuće godine, otpočne sa izgradnjom informatičkog centra, a do kraja godine i luksuznog hotela”, saopšteno je Ministarstva finansija.

Ističući značaj realizacije tog projekta koji će imati multiplikativne efekte na crnogorsku ekonomiju, prvenstveno u pogledu povećanja zaposlenosti i privlačenja novih investitora, ministar Žugić je još saopštio da je zadovoljan saradnjom sa Katar Diar-om, sa kojima Vlada Crne Gore dijeli zajednički javni interes, a koji se ogleda u stvaranju većeg nivoa vrijednosti i ekonomskog rasta.

“Imajući u vidu da je otvaranje pomenutog turističkog kompleksa predviđeno za 2018. godinu, sagovornici su se, takođe, usaglasili da je uloga sudova, u smislu ažurnosti i efikasnog sprovođenja zakonskih procedura, što je i bio slučaj u dosadašnjem postupanju, od krucijalne važnosti”, navodi se u saopštenju.

Bankhurst je saopštio da će vrlo brzo biti poznat I hotelski operatera koji će upravljati kompleksom na Plavim horizonitima.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com