Home / ŽIVOT + / Alternativa / Slana pasta tibetanskih monaha za zdravlje zuba

Slana pasta tibetanskih monaha za zdravlje zuba

Kod tibetanskih monaha zubi ostaju zdravi do duboke starosti,  čak i u drevnim vremenima, kada u ovim planinskim predjelima za stomatologa nikad nisu čuli. Želite li da znate njihovu tajnu?

U pola čaše prokuvane i ohlađene vode sipajte supenu kašiku krupne soli. U roku jednog minuta energično miješajte kašikom, a zatim skinite formiranu pjenu.

Četkicom za zube uhvatite nekoliko kristala, i perite ovom smjesom zube uobičajenim pokretima, ujutro i uveče nakon obroka. Vodom iz iste čaše isperite zube. Zubi od ovoga postaju jako bijeli, a desni jačaju i dobijaju ružičastu boju.

Ne očajavajte, osjetićete nalagodnost u početku: na slanu vodu odmah “odjeknu“ zubi pojačanom osjetljivošću na hladno-vruće i kiselo-slatko. Postaju osjetljiviji jer se malo izbrusi gleđ sa njih.

Uzgred, takve neprijatne osjećaje daju i veoma skupe paste za osjetljive zube. Strpite se malo: „slana“ pasta, ne samo da uništava patogene bakterije usne šupljine, već za veoma kratko vrijeme ojačava zubnu gleđ, i zacementira pukotine i neravnine na zubima.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com