Vučić pjevao “Bože pravde” u Tirani - Volim Podgoricu

Vučić pjevao “Bože pravde” u Tirani

Premijer Srbije Aleksandar Vučić boravi u Tirani gdje se sastao sa albanskim premijerom Edijem Ramom. Vučiću je ispred palate u kojoj se održavaju zvanični razgovori priređen svečani doček, uz intoniranje himni dvije države i smotru garde, javlja RTS.

“Stigli u Tiranu, gdje nas u naredna dva dana očekuje mnogo važnih i, nadam se, produktivnih sastanaka”, naveo je Vučić na svom Tviter nalogu.

Kako se navodi u saopštenju, nakon svečanog dočeka, Vučić će se sastati sa najvišim zvaničnicima Albanije, premijerom Edijem Ramom, predsjednikom Bujarijem Nišanijem, zatim predsjednikom parlamenta Iljirom Metom i gradonačelnikom Tirane Ljuljzimom Bašom.

Prvi dan posjete premijer Srbije završiće susretom sa predstavnicima udruženja Srba u Albaniji.

Tokom drugog dana posjete predviđeno je učešće Vučića na Ekonomskom forumu “Vienna Economic Forum – Tirana Talks 2015”, na kome će prisustvovati i premijeri iz regiona.

Potpredsjednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović je, povodom puta u Albaniju, ocijenila da je došlo vrijeme da se srpsko-albanski odnosi grade na partnerstvu i razvijanju zajedničkih projekata, umjesto da budu izvor problema. 

“Mislim da je došlo vrijeme da se, kada govorimo o srpsko-albanskim odnosima, ne mrštimo i ne govorimo i ne mislimo o problemima, nego da prosto mislimo o planiranju i svemu onome što hoćemo zajednički da uradimo”, rekla je Zorana Mihajlović.

Visoke mjere bezbjednosti

Posjeta Vučića Tirani biće organizovana uz visoke mjere bezbjednosti na svakom njegovom koraku. 

Albanske agencije izvještavaju da će o bezbjednosti premijera Vučića brinuti 1.500 pripadnika policije, od saobraćajne do elitnih jedinica policije i obavještajnih službi.

U srijedu i četvrtak, kada će Vučić boraviti u Albaniji, o njegovoj bezbjednosti će brinuti i helikopteri vojske i policije Albanije.

Posebne mjere obezbjeđenja biće i oko Ambasade Srbije u Tirani.

Danas će od 10.40 putevi kuda će se kretati kolona vozila sa Vučićem biće blokirani. Dva dana biće blokirani i putevi Ismailj Ćemajlji i Donika Kastrioti, u strogom centru Tirane, a u više od 15 ulica biće zabranjeno parkiranje vozila.

Svečani doček Vučiću biće organizovan ispred sjedišta Vlade Albanije.

(RTCG, oto: Beta)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com