Damjanović: O protestima u SNP ne odlučuju pojedinci - Volim Podgoricu

Damjanović: O protestima u SNP ne odlučuju pojedinci

Pogrešna, neefikasna i neodgovorna politika vladajuće DPS-SDP koalicije zahtijeva adekvatan i koordiniran odgovor opozicije, a protesti jesu jedan od legitimnih načina za iskazivanje nezadovoljstva građana, kazao je šef poslaničkog kluba Socijalističke narodne partije SNP Aleksandar Damjanović.

On je za Dan naglasio da je pitanje odnosa prema najavi protesta od Demokratskog fronta DF stvar ozbiljne analize svake ozbiljne opozicione partije.

“Što se tiče Socijalističke narodne partije Crne Gore, ono ne može zavisiti od stava bilo kog pojedinca, a kamoli od ljutnje ili izravnavanja „starih računa”. To znači da će o toj inicijativi konačnu riječ dati glavni odbor Socijalističke narodne partije Crne Gore, i to nakon ozbiljne rasprave i analize”, istakao je Damjanović u izjavi za Dan.

Prethodno je potpredsjednica SNP-a Danijela Pavićević za agenciju MINA kazala da su “nedavna dešavanja u opoziciji i nesporne namjere dijela medija i vladajućih struktura da stave pod kontrolu SNP i neke druge opozicione subjekte evidentno propali”.

“U proteste se ne može ući sa onima koji za svoj osnovni cilj imaju slabljenje opozicije, a ne smjenu režima”, kazala je tada Pavićević.

Damjanović smatra da izuzetno teška ekonomsko-socijalna situacija u koju je Crnu Goru i njene građane dovela pogrešna neefikasna i neodgovorna politika vladajuće DPS-SDP koalicije zahtijeva adekvatan i koordiniran odgovor opozicije.

“Protesti jesu jedan od legitimnih načina za iskazivanje nezadovoljstva građana. U tom smislu bih pozvao i moje kolege inicijatore takve ideje, da zbog ozbiljnosti i odgovornosti u pogledu njene eventualne realizacije, razgovore i dogovore, uvažavajući potrebu za medijskim prisustvom, ipak obavimo u direktnoj komunikaciji na način na koji to zahtijeva ozbiljnost situacije”, zaključio je Damjanović.

Nedavno je lider Nove i član Predsjedništva DF-a Andrija Mandić najavio je da će se uskoro znati datum i način organizovanja uličnih protesta, na kojima će taj politički savez tražiti od vlasti formiranje prelazne vlade i nove slobodne izbore. On je pozvao i ostale partije da se odluče jesu li, ili ne, za proteste.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com