Gregori došao u Budvu da ubije Đuričkovića, prijavio se kao turista - Volim Podgoricu

Gregori došao u Budvu da ubije Đuričkovića, prijavio se kao turista

Gregori Majkl Feraris, sa pasošem Južnoafričke Republike, došao je u Budvu da ubije Gorana Đuričkovića, a u tome mu je pomagao  Podgoričanin Aleksandar Marković. To tvrde iz policije i tužilaštva i najavljuju da će im preksinoćnje hapšenje te dvojice, omogućiti  rasvjetljavanje još nekih teških krivičnih djela, među kojima možda i ubistvo Saše Markovića i Gorana Radomana.

“Jedan od osumnjičenih  pružio je odbranu i  dao kvalitetan prostor policiji da dođemo do kvalitetenih podataka, koji bi moguće rasvijetlili i (još) neka krivična djela”, kazala je tužiteljka Vesna Jovićević.

Na pitanje “Vijesti” – da li će im to pomoći u rasvjetljavanju ubistava Saše Markovića i Radomana, ona je odgovorila: “Postoje određene indicije da se na neki način to može dovesti u vezu, ali to još  nije izvjesno”.

Policija nije saopštila  ko ih je i zbog čega navodno unajmio  da likvidiraju  kontroverznog  budvanskog biznismena.

Gregori je  u Budvu doputovao prije dva dana i, preko Markovića,  zakupio malu sobu u budvanskom naselju Babin do.

Vlasnicima tog privatnog smještaja predstavio se kao turista iz Johanesburga   i tražio sobu na jednu noć.

Nikome u Ulici  Nikole Tesle   nije izgledao sumnjivo.

“Izgledao je i ponašao se  kao i svaki drugi turista. Pričao je isključivo  na engleskom. Tražio je sobu na jednu noć, a mi smo mu izašli u susret. Nije izgledao sumnjivo, potpuno normalan momak.

Srednjeg rasta, nekih 30-ak godina. Tako mu je i u jednom pasošu pisalo – da je 1985. godište.  Najavio nam je da će produžiti boravak kod nas, ako mu se bude svidjelo”, ispričali su “Vijestima” vlasnici kuće u kojoj je kratko odsjeo čovjek koji je navodno trebalo da likvidira Đuričkovića.

Iz te budvanske porodice  kazali su  da je zakupac sobice  prvog dana izašao rano i da se vratio  tek  predveče.

“Sjutra nam je rekao kako želi da produži boravak za još jedan dan. Platio je, zadržao se malo, pa je ponovo izašao. Nismo ga više vidjeli. Cijelo vrijeme nam se obraćao na engeleskom. Predveče je došla policija sa nalogom i pretresla sobu. Uzeli su njegove stvari. Došao je sa par torbi”,  kazali su vlasnici kuće.

Prema nezvaničnim informacijama, u torbi Gregorija inspektori su pronašli određena dokumenta, nekoliko pasoša  različitih država, kao i fotografije pojedinih Budvana… Na jednoj od njih bio je  Đuričković.

Gregori je uhapšen dok je putovao iz Budve  ka Kotoru, a njegova podrška –  Marković,  u  iznajmljenom stanu na zaobilaznici.

Šef kriminalističke policije Milovan Pavićević, saopštio je sinoć da je Marković,  pomažući u pripremi ubistva, kolegi iz Južnoafričke Republike obezbjedio  tri stana, pištolj, garderobu, dva vozila i dva motocikla, registarske oznake koje su prethodno ukradene  u Budvi, mobilne telefone i SIM kartice.

“U toku su provjere u vezi sa potvrdom identiteta G. M. F., budući da je kod njega pronađeno nekoliko putnih isprava”, kazao je Pavićević.

Tužiteljka  Jovićević, rekla je da su uhapšeni  planirali  i druga ubistva… 

Kazala je  da se na osnovu izjave jednog osumnjičenog   “sasvim moguće” da su ta krivična djela planirali da izvrše i van granica Crne Gore.

Ime Đuričkovića od starta se vezuje za likvidaciju Saše  Markovića, imajući u vidu da su   dugogodišnji bliski prijatelji, kumovi i da su imali zajedničke poslove.

Marković je par sati prije nego je  ubijen  17. aprila sjedio u lokalu “Fišermans” kojim godinama upravlja  Đuričković.

Oni su tada sjedjeli  zajedno, a lokal je prvi napustio Đuričković koji je u Sašinoj kući stanovao  od Nove godine, nakon što se vratio iz Španije. 

Ubrzo za njim krenuo je i   Marković, koji je iz automata pokošen nadomak kuće.

Upućeni tvrde da je u pitanju obračun narkoklanova.

Đuričković se u Crnu Goru vratio  nakon što je u Španiji navodno volšebno nestalo oko  200 kilograma kokina i  dva miliona eura u kešu.

Nezvanični izvori iz policije tvrde da su sa tim slučajem povezani i likvidacija  Cetinjanina Gorana Radomana u Beogradu, ali i razorna eksplozija  u Podgorici, kada je u vazduh dignut blindirani “audi” Milana Vujotića.

Đuričković se proteklih godina  u Budvi  bavio ugostiteljstvom. U vlasništvu njegove porodice je restoran  Dona kod Nikole,  kao i lokal Fišermans.

Prije desetak godina  sa Markovićem je gradio i stanove za tržište. 

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com