Intenzivnija saradnja Podgorice i Jerevana - Volim Podgoricu

Intenzivnija saradnja Podgorice i Jerevana

Menadžer Glavnog grada Dragutin Đeković učestvovao je na konferenciji “Dobro upravljanje i učešće građana” u Jerevanu, koju je organizovao GoGovernance Institut iz Beča. Sa predstavnicima Jermenije ovom prilikom je dogovoreno inteziviranje saradnje u svim oblastima i potpisivanje formalnog partnerstva. 

“Menadžer Đeković, kao jedini predstavnik zemalja Zapadnog Blakana, imao je izlaganje na temu mehanizama za razmjenu najboljih praksi u lokalnim upravama, kombinujući primjere britanskog i crnogorskog iskustva i iznoseći studiju slučaja Jačanje partnerstva sa građanima u postupku donošenja opštih akata i razvojnih planova Glavnog grada za koju je Podgorica dobila nagradu za najbolju praksu u lokalnoj samoupravi u Crnoj Gori od strane Zajednice opština”, saopšteno je iz PG Biroa.

On je imao i niz bilateralnih susreta sa predstavnicima ministarstava inostranih poslova Jermenije i Austrije, predstavnicima gradova Beča i Jerevana, kao i organizatora Konferencije.

Sa predstavnicima Austrije vođen je razgovor o potencijalnoj saradnji između Podgorice i Beča.

“Dogovoreno je da se naredna konferencija GoGovernance Instituta održi u Glavnom gradu Crne Gore, što će predstavljati uvod u niz konferencija koje će ubuduće biti organizovane na Zapadnom Balkanu. Konferencija će biti posvećena učešću mladih u politici i donošenju odluka, što je u skladu sa studijom slučaja za koju je Podgorica dobila nagradu”, kazali su iz PG Biroa.

Prilikom bilateralnog sastanka sa predstavnicima grada Beča preliminarno je dogovorena direktna saradnja sa Podgoricom i preciznije definisani modaliteti saradnje.

“Razgovarano je o mogućnosti da službenici Glavnog grada posjete Beč i upoznaju se na taj način sa praksama u radu administracije u austrijskoj prijestonici. Bilo je riječi i o saradnji u oblastima saobraćaja, uređenja prostora, privatno-javnog partnerstva, komunalne policije i sl. Imajući u vidu da je Konferencija u Jerevanu podržana od strane uticajne austrijske firme koja se bavi telemetrijskim saobraćajem i elektronikom, njeni predstavnici pozvani su da posjete Podgoricu i razmotre naše investicione potencijale, što su potvrdili da će učiniti u predstojećim mjesecima”, ističu u PG Birou.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com