Investicije za 3 mjeseca 100 miliona - Volim Podgoricu

Investicije za 3 mjeseca 100 miliona

Ukupan priliv stranih direktnih investicija (SDI) u prva tri mjeseca ove godine iznosio je 100 miliona eura, dok se istovremeno iz zemlje odlilo 13,8 miliona eura, pokazuju preliminarni podaci Centralne banke.

Investicije su u odnosu na isti prošlogodišnji period smanjene 5,4 odsto, a ukupan odliv 48,6 odsto.

Odliv po osnovu ulaganja rezidenata u inostranstvo iznosio je šest miliona EUR, dok se na povlačenje novca nerezidenata investiranog u Crnu Goru odnosilo 7,8 miliona eura.

Neto strane direktne investicije, odnosno razlika između njihovog priliva i odliva, u prva tri mjeseca je iznosio 86,2 miliona eura, što je 9,3 odsto više nego u uporednom periodu, navedeno je u novom Biltenu CBCG.

Priliv stranih direktnih investicija u formi vlasničkih ulaganja iznosio je 52,5 miliona eura, što čini 52,5 odsto ukupnog priliva. Od toga je u nekretnine uloženo 34,7 miliona eura, a u preduzeća i banke 17,7 miliona eura.

Priliv SDI u formi interkompanijskog duga iznosio je 45,3 miliona eura ili 45,3 odsto ukupnog priliva. Povlačenja sredstava rezidenata investiranih u inostranstvu iznosila su 2,2 miliona eura.

6 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com