Home / NOVOSTI / Zanimljivosti / Kakvog ste karaktera? Saznajte iz ovog testa

Kakvog ste karaktera? Saznajte iz ovog testa

Na slici se nalazi deset vrata, od kojih treba da odaberete jedna. Psiholozi smatraju da to treba da budu vrata koja vam prva “zapnu” za oko,  jer će u tom slučaju rješenje testa o vašem karakteru biti tačnije. Dakle, ne virite u odgovore, odaberite “svoja” vrata i pročitajte šta to govori o vama.  

Vrata broj 1

Vi ste zabavna osoba koja cijeni jednostavnost i lakoću. Volite da ugađate drugima, ali i sami da uživate u sitnim luksuzima, kao što su fino posuđe, mirišljave dizajnerske svijeće ili poslastice iz lokalne prodavnice sa delikatesima. Vrlo vjerovatno gajite ljubav prema putovanjima i drugim kulturama.

Želite svima sve najbolje i uvijek se trudite da napraviti dobru atmosferu među ljudima. Baš zato imajte na umu, da ukoliko vam je ponekad potrebna pomoć ili podrška, sasvim je u redu da je zatražite od drugih.

Vrata broj 2

Vi ste jednostavna osoba koja ne voli komplikacije u životu. Imate tendenciju da držite stvari čistim i savršenim, ali se zapitajte da li se toliki trud na kraju isplati. Osjećate li da vam nešto nedostaje? Mnogo energije trošite na svoja lična postignuća i poslovne uspjehe, da ne govorimo o priznanjima poput diploma i sertifikata na zidovima. Ali, da li ste se na tom putu vi lično razvili? Živjeti kvalitetno znači pronaći ravnotežu.

Stoga okružite se pozitivnim stvarima i priuštite sebi par ludih pustolovina. Iznenadite sami sebe izborima koji uključuju rizik, i napustite već utabanane staze.

Vrata broj 3

Svojim neobičnim karakterom lako privlačite ljude oko sebe, iako rijetkima dopuštate da vas istinski upoznaju. Mnoge stvari vam idu od ruke i umjetnički ste tip koji se izražava na mnogo načina. Imate sposobnost da ni iz čega stvorite nešto. Buvljaci i sajmovi antikviteta vam nisu strani, kao ni sposobnost da stare i možda neupotrebljive stvari učinite novim i zanimljivim.

Cijenite svoj prostor, pa se nerijetko nađete zatvoreni u njemu. Ne zaboravite koji put da izvirite iz svog tajnog skrovišta, spustivši se na zemlju i uživate u životu ispod oblaka.

Vrata broj 4

Vi ste stara, umjetnička duša. Rado se izražavate kroz pisanu riječ, muziku, slikanje ili nešto drugo. Znate da budete kontradiktorni. Čak u trenucima najveće otvorenosti prema drugima zadržavate mnogo stvari za sebe. Imate bogat unutrašnji život, ali većinu misli proisteklih iz njega ljubomorno čuvate. Iako vam je to teško, probajte koji put da podijelite neke svoje nedoumice sa drugima.

Ne samo da ćete se osjećati bolje, već ćete se lakše uhvatiti u koštac sa vlastitim perfekcionizmom i potrebom da svakom loncu budete poklopac. Ipak ste društveno biće koje mora komunicirati sa svojom okolinom.

Vrata broj 5

Važno vam je da budete dio ekipe, i da svojim radom doprinosite u svakoj situaciju. Srećni ste kada stvari idu svojim tokom, a najviše vas ispunjava sopstvena produktivnost. Takva narav razvila vam je određeni nivo samosvijesti, ali pokušajte ipak da stanete na loptu. Osluškujte svoje tijelo. Da li je vrijeme za odmor? Možda ponedjeljak ne bi trebalo da bude početak radne nedjelje, već prilika da se jednostavno osjjećate odlično u vlastitoj koži.

Uzmite sebi vremena da pronađete stvari u kojima uživate, a da nisu oblast vaše rutine. Istražite sami sebe, čak i po cijenu opuštanja koje vam je toliko strano. Sve se stigne i za sve ima vremena.

Vrata broj 6

Pouzdana ste osoba sa okom za detalje. Drugi vas vide kao staloženog pojedinca koji vodi brigu o svojoj slici u društvu. Međutim, jednim dijelom skrivate vlastitu neuravnoteženost. Vaš stan ili automobil, najvjerovatnije grca u neredu. Imate i sklonost destruktivne samokritike, posebno u teškim trenutcima kad se krivite za sopstvene neuspjehe.

Sigurno vam nije lako živjeti na tako udaljenim polovima, stoga nalazite vrijeme za odmor i opuštanje. Život nije samo briga za druge i svijet nije uvijek okrenut prema vama. Šta želite od sebe? Kako to postići?

Vrata broj 7

Jednostavni ste minimalista koji uvijek ima nešto važno da uradi. Stalo vam je do drugih, i često im posvećujete vrijeme koje bi zapravo trebalo da pripada vama. Vrlo ste osjećajni, i volite da ste okruženi stvarima koje vam nešto znače. Porodica i prijatelji su vam na prvom mjestu u životu i uradili bi za njih sve štoje u vašoj moći. Ponekad bi trebalo da mislite više na sebe, i na koje načine da razveselite sami sebe.

Šta vas veseli? Kako biste željeli da provedete savršen dan? Iako možda imate važnu ulogu u porodici ili karijeri, nemojte da izgubite sebe. Svaki je dan prilika da se oblikuje budućnost kakvu želite. Shvatite da se lijepe stvari događaju svima, i da vi isto niste izuzetak.

Vrata broj 8

Vaš zaigran i veseo karakter pozitivno utiče na vaš izgled i ponašanje. Iako se svemu prilagodite, imate problema sa samopouzdanjem i anksioznošću u određenim sferama života. Neorganizovani ste, a kad imate većih problema u životu, ne znate odakle bi počeli da ih popravljate. Usprkos tome, ponosni ste na svoje uspjehe, i trebalo bi da ih cijenite više.

Posvetite vrijeme sebi i razvoju svog bića, prihvatite svoje mane i naučite da se volite. Nikako nemojte ignorisati ljude u svojoj blizini koji bi vam mogli pomoći pri tome. Život je lakši kad nismo sami.

Vrata broj 9

Dovitljiva ste osoba koja ima rješenje za svaku poteškoću. Vješti ste u rješavanju problema, a štedljivost vam je velika vrlina. Cijenite jednostavnost, i kroz život kročite držeći se osnova u svim poljima. Zašto bi vam trebalo išta drugo? Lako vas je voljeti i zadovoljiti, a najdraže vam je kad svoje sposobnosti za rejšavanje koristite za pomoć drugih.

Bez obzira treba li popločati kupatilo ili izgraditi kućicu za ptice, vi ste uvijek spremni uposliti svoje pametne vijuge i marljive ruke. Ipak, nemojte da se osjećate inferiorno ukoliko neko vama pruži ruku, i uradi nešto što sami niste mogli.

Vrata broj 10

Kao osoba cijenite stabilnost i uigranost životnih navika. Drugi mogu da računaju na vas, znajući koliko volite kvalitet i detalje. Svemu pristupate sa prethodnom analizom, i rijetko se kad nađete u situaciji bez plana. Sigurnost i podrška su vam na prvom mjestu u svim sferama života. Čak i kad postignete više od očekivanog, osjećate se pomalo neprijatno što rezultat nije bio unutar očekivanja. To posebno važi kad nemate mnogo koristi od viška.

Vrlo vjerovatno imate i umjetničku stranu, ali potisnuli ste je iz nekih razloga. Na primjer, volite slušati muziku i sakupljati ploče, ali nikad ne biste sami uzeli instrument u ruke. Svoje probleme držite za sebe, i nemate običaj nametati ih drugima. Ali nemojte se zatvarati. Pokazati iskreno svoju narav, kao i slabosti, nikad nije bilo protiv zakona.

(Izvor: Srbijadanas)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com