Home / ŽIVOT + / Showbiz / ŠAMBALA REZERVAT Zavirite u dom Nelsona Mendele

ŠAMBALA REZERVAT Zavirite u dom Nelsona Mendele

U Južnoj Africi, na samo par sati vožnje, južno od Johanesburga, nalazi se Šambala rezervat.

Nelson Mendela centar za Pomirenje je bio privatni dom od 2001. godine, a u znak poštovanja, zatvoren je od smrti bivšeg predsednika 2013. Centar je ponovo otvoren u maju ove godine i biće dostupan za javnost po prvi put do sada.

Kuću je prvobitno napravio za Mendelu, njegov blizak prijatelj Duv Stejn. Otvorena je 2001. kao privatna rezidencija gdje je predsjednik mogao da prima goste, u izolovanoj i mirnoj okolini prirodne ljepote Šambale.

Ponovo otvoreni centar je dostupan za iznajmljivanje u cjelosti ili za male grupe i porodice koje su u posjeti Šambali.

Kuća gostima nudi unutrašnji bazen sa toplom vodom i pogledom na pojilo. Kao i veliku svečanu prostoriju sa kaminom, sobu za sastanke, predsjednički apartman, privatne prostorije za objedovanje, veliki dnevni boravak i pet luksuznih spavaćih soba, u sklopu kojih se nalaze sopstvena kupatila.

Na zahtjev Nelsona Mendele, kuća je namjerno dizajnirana u minimalističkom stilu. Izgled i osjećaj Arfike je suptilno iznesen i uklopljen sa lokalnim motivima.

Na ulazu se nalazi tradicionalna drvena palisada, dok je krov dizajniran poput lakta iguane kao simbol dobre sreće. Stubovi na ulazu pružaju potporu krovu i njihova izdržljivost je i dalje neprikosnovena.

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com