“Montero” pobjednik takmičenja u robotici - Volim Podgoricu

“Montero” pobjednik takmičenja u robotici

Tim „Montero“, OŠ „Radojica Perović“ iz Podgorice, pobjednik je nacionalnog takmičenja iz robotike”First Lego Lige”(FLL), koje je danas održano u toj školi, dok su pojedinačni pobjednici za kategoriju Robot igra – takođe tim OŠ “Radojica Perović“, kategoriju Robot dizajn – tim OŠ „Pavle Rovinski“ iz Podgorice, za kategoriju Projekat – tim OŠ“Njegoš“ iz Kotora i kategoriju Sustinske vrijednosti – tim OŠ“ Lovćenski partizanski odred“ sa Cetinja.

Takmičenje je počelo ceremonijom svečanog otvaranja, na kojoj su prisutne pozdravili direktorica OŠ „Radojica Perović“ Mirjana Bošković, i predsjednik fondacije Mladi pronalazači Crne Gore  Srđan Kadić. 

Djeca, podijeljena u 10 ekipa, su se takmičila u četiri kategorije, a najbolji po ukupnom broju bodova u svim kategorijama, prema ocjeni stručnih sudija, bio je danas tim „Montero“, koji je ponio nagradu ukupnog pobjednika “First Lego Lige”.

Ovo je drugo takmičenje” First Lego Lige” u Crnoj Gori u organizaciji Fondacije Mladi pronalazači Crne Gore, koja je zaslužna za dobijanje licence za organizaciju nacionalnog takmicenja. Podršku ovom događaju pružili su Domen, kao generalni pokrovitelj, Ministarstvo nauke, Ministarstvo prosvjete i Telenor, koji je putem Telenor pametne mreže obezbijedio prenos uživo.

“Misija FLL-a jeste da inspiriše mlade ljude da ostvaruju svoje potencijale i snove u nauci i tehnologiji. Kroz FLL progam oni dobijaju zanimljive zadatke i izazove, na koje kroz timski rad, pod nadzorom mentora, daju inovativna rješenja. Učešćem u ovom programu đaci povećavaju svoju zainteresovanost za nauku, inženjering, pronalazaštvo, istraživanja, uče koliko je timski rad važan i izgrađuju samouvjerenost u pogledu svojih kreativnih mogućnosti”, navodi se u saopštenju Ministarstva nauke.

2 komentara

  1. Hey i’m for the first time here. I came across this board and I find It seriously helpful & it helped me out much. I hope to give something back and aid others as you aided me.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com