Studenti Crnogorskog jezika sa Filozofskog fakulteta: Pokrenuta hajka na Tatjanu Bečanović - Volim Podgoricu

Studenti Crnogorskog jezika sa Filozofskog fakulteta: Pokrenuta hajka na Tatjanu Bečanović

Kao bivši i sadašnji studenti profesorice Tatjane Bečanović, koji su pohađali različite studijske programe na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, nalazimo da se napadi na nju mogu definisati jedino kao hajka, koja za cilj ima da pokuša da opstruira njen izbor u zvanje redovnog profesora, saopštili su studenti Crnogorskog jezika sa Filozofskog fakulteta.

Oni su istakli, kao i njihove mlađe kolege prije nekoliko, da sve što znaju iz oblasti književnosti znaju zahvaljujući Tatjani Bečanović.

„Stoga nas čudi napad kolega sa Srpskog o nedovoljnoj stručnosti profesorice Bečanović. No, ono što nas u ovoj, izuzetno prljavoj i podmukloj hajci najviše boli jesu podmetanja o nacionalnoj netrepeljivosti koju profesorica iskazuje prema studentima sa Studijskog za srpski jezik. Napominjemo da su studenti Crnogorskog i Srspkog uvijek skupa  slušali predavanja u u istom roku polagali ispite, upravo kako bi se izgubila nit eventualne nacionalne podjele, kojoj su na Filozofskom mnogi profesori nerijetko naginjali, ističe se u pismu podrške studenata Crnogorskog jezika, dostavljenog CdM-u.

Pored toga, oni su istakli da je upravo profesorica Bečanović osoba koja je na svojim predavanjima uvijek isticala važnsot tolerancije i koja je svojim djelovanjem uvijek dokazivala da je veliki poštovalac ljudskih prava.

„Molimo svoje mlade kolege sa Studijskog programa za srpski jezik da ne nasijedaju na očite manipulacije svojih profesora i da budu svjesni da su isti ti profesori i  90. godina manipulisali studentima i da konstantno iskazuju nacionalnu  i vjersku netrepeljivost, kojoj su podlijegali i studenti Studijskog programa za crnogorski, dok su ovi odbijali da im predaju. Kolege, ta otvorite oči i ne dozvolite da budete marionete u rukama onih koji će probati da vas nauče mržnji prema drugima. Kao što nas je Tanja sve učila, prezrite nacionalizme i budite ljudi“, zaključuje se u pismu.

Inače, putem Facebook grupe pokrenuta je peticija za podršku profesorici Bečanović.

“Potpisivanje peticije je u toku, a za manje od 24 časa, ovo pismo podrške potpisalo preko 100 studenata. Ispod pisma se nalaze njihova imena i brojevi indeksa”, naglasili su potpisnici pisma podrške.

(cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com