Kako je ruski jurišnik Su 24 natjerao u bijeg američki razarač kod Krima (VIDEO) - Volim Podgoricu

Kako je ruski jurišnik Su 24 natjerao u bijeg američki razarač kod Krima (VIDEO)

Ruski vojni avion je uzletio u susret američkom ratnom brodu koji je djelovao “agresivno” u Crnom moru, izvijestili su ruski mediji, ali je Pentagon demantovao bilo kakvo neuobičajno ponašanje.

Ruska agencija RIA Novosti izvijestila je u subotu, pozivajući se na neimenovani izvor iz ruskih snaga bezbjednosti na Krimu, da se američki razarač “USS Ros” kretao duž granice ruskih teritorijalnih voda, napredujući u njihovom smjeru.

“Posada broda je djelovala provokativno i agresivno, što je zabrinulo operatere stanica za monitoring i brodove Crnomorske flote”, rekao je neimenovani izvor za rusku agenciju.

“Borbeni avion ‘Su-24’ demonstrirao je američkoj posadi spremnost da brzo spriječi povredu granice i odbrani interese zemlje”, dodao je isti izvor.

Kako su izvijestili ruski mediji ruski jurišnici SU 24, potpuno naoružani, su već bili u poziciji za napad ka da je američki razarač skrenuo sa kursa koji je vodio ka teritorijalnim vodama Ruske federacije. 

Naime, posada je “shvatila” da ih osim aviona nišane i obalne raketne baterije “Bastion” i da će ukoliko se približe još 50 metara i pređu granicu biti potopljeni.

Sličan incident dogodio se i prošle godine kada je razarač “Donald Kuk”, naoružan kao i “Ros” sistemom “Aegis”, raketama “tomahavk”,te PVO raketama RIM-156 SM-2 i RUM-139 “VL-Asroc” ostao u trenutku bez protivavionske odbrane usled djelovanja ruskog sistema “Hibini”.

Portparolka Pentagona Ilejn Lejnez izjavila je da se razarač “USS Ros” nalazio “sve vrijeme unutar međunarodnih voda, izvodeći rutinske operacije”.

“Američka mornarica djeluje rutinski u Crnom moru, u skladu sa međunarodnim pravom”, rekla je Lejnez i dodala da je o prisustvu njihovog razarača u Crnom moru javnost obaviještena.

Rusko ministarstvo odbrane nije bilo odmah dostupno za komentar, naveo je Rojters.

Incident je najnoviji u nizu susreta ruskih i zapadnih vojski, dok napetosti nastavljaju da rastu zbog krize u Ukrajini i prisajedinjenja Krima Rusiji prošle godine.

Početkom mjeseca, Britanija i Švedska su saopštile da su poslale svoje avione kako bi presreli ruske bombardere blizu njihove teritorije.

SAD su prošlog mjeseca najavile da će podnijeti žalbu Rusiji, pošto je ruski borbeni avion “Su-27” presreo američki izviđački avion “RC-135U” na “nebezbjedan i neprofesionalan način” u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad Baltičkog mora.

 

1 komentar

  1. Thanks for your handy post. Over time, I have come to be able to understand that the particular symptoms of mesothelioma are caused by the actual build up associated fluid between the lining of your lung and the chest muscles cavity. The ailment may start inside chest region and pass on to other parts of the body. Other symptoms of pleural mesothelioma cancer include weight-loss, severe inhaling and exhaling trouble, temperature, difficulty swallowing, and bloating of the face and neck areas. It really should be noted that some people with the disease will not experience just about any serious indications at all.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com