Home / ŽIVOT + / Showbiz / Prljave tajne Merilin Monro: 12 činjenica koje niste znali o fatalnoj plavuši

Prljave tajne Merilin Monro: 12 činjenica koje niste znali o fatalnoj plavuši

Često su je svrstavali na vrhove lista najljepših žena svih vremena, ali prije Merlin Monro, postojala je Norma Džin Mortenson, kakvo je pravo ime fatalne plavuše.

Imala je teško djetinjstvo i nekoliko veza u kojima je bila zlostavljana, a pritom se borila sa depresijom i konstantnim stresom. Nakon više decenija od njene smrti, Merilin je i dalje jedna od najkontroverznijih i najfascinantnijih ličnosti koje je Holivud ikada vidio. Misterije su je pratile kako tokom života, tako i u smrti.

Ove manje poznate činjenice o njoj mogu da nam pomognu da bolje razumijemo kakva je osoba zaista bila, koliko god da je njen život bio uvijen u tajne.

1. Prije filmske karijere, Merilin je radila u fabrici aviona tokom Drugog svjetskog rata, prvo na ispitivanju padobrana, a zatim je farbala letjelice.

 2. Prvi put ju je sasvim slučajno zapazio fotograf Dejvid Konover, dok je radila u fabrici 1945. godine. Konover je smatrao da Merilin ima veliki potencijal kao model.

3. Merilin je prva krasila naslovnu stranu magazina “Plejboj” i postala prva Plejbojeva zečica. Njene fotografije za koje je bila plaćena 50 dolara Hju Hefner je otkupio za 500 dolara, a zahvaljujući tome je pokrenuo svoju imperiju.

4. Učenje teksta za uloge u filmovima joj uopšte nije išlo. Tek iz 60. puta je snimljena prosta rečenica “To sam ja, Puslica” u čuvenom ostvarenju “Neki to vole vruće”.

 5. Kada je u pitanju lična higijena, nije joj pridavala veliki značaj. Navodno se rijetko kupala, često je jela u krevetu, gurajući ispod čaršava šta god joj je ostalo od hrane. Možda je ovakav način života dobrinio tome da Merilin pati od nadimanja i sindroma iritabilnog crijeva.

6. Bila je najangažovanija glumica u reklamnim kampanjama 1953. Promovisala je, između ostalog, sve od avio kompanije American Airlines, pilula za mršavljenje do losiona za sunčanje.

7. Uživala je u nagosti. Štaviše, često se šetala gola pred ženskim dijelom zaposlenih u filmskom studiju tokom snimanja (kostimografkinjama, šminkerkama i frizerkama).

8. Mucala je, iako na prvo slušanje to nije uvijek bilo primjetno.

Ovaj problem nikada nije prevazišla, a mučio ju je u nekoliko navrata tokom života: mucala je kao dijete i nekoliko godina u srednjoj školi. Zahvaljujući logopedu, naučila je tehnike disanja koje su joj pomogle da mucanje svede na minimum, i da dobije prepoznatljivu senzualnu boju glasa. Međutim, problem joj je vratio tokom poslednjih dana života.

9. Rendgenski snimci njenog grudnog koša prodati su za 45.000 dolara.

Na jednoj aukciji koja je održana 2010. godine, tri rendgenska snimka Merilinog grudnog koša dostigli su cijenu od 45.000 dolara. Merilin je ove snimke napravila pred operaciju endometrioze u bolnici na Floridi.

10. Privatni snimak na kojem Merilin pruža oralni seks nepoznatom muškarcu jedan njujorški biznismen kupio je za milion i po dolara.

 Crno bijeli nijemi video u trajanju od 15 minuta ovaj biznismen sa Menhetna je kupio kako bi obezbijedio Merilinu bezbjednost i sačuvao uspomenu na nju. Spekulisalo se da je muškarac na snimku američki predsjednik Džon F. Kenedi, sa kojim je Merilin imala aferu.

11. Hju Hefner je 1992. godine za 50.000 dolara kupio grobno mjesto pored Merilininog, na groblju Vestvud u Los Anđelesu.

12. Tokom nedjelje nakon smrti Merilin Monro, broj samoubistava u Njujorku dostigao je vrhunac. Čak 12 osoba se tada ubilo samo u jednom danu, navodi The New York Times.

(Stil)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com