SRBIJU IZBACUJU SA EVROBASKETA? Šokantno pismo stiglo u KSS! - Volim Podgoricu

SRBIJU IZBACUJU SA EVROBASKETA? Šokantno pismo stiglo u KSS!

Danima se već šuškalo o tome, a sada je i zvanično. FIBA je poslala upozoravajuće pismo nacionalnim savezima nekadašnje SFRJ i rekla da će uskoro biti izrečene kazne ukoliko se odstupi od dogovora postignutih na sastancima nacionalnih saveza i klubova ABA lige i privatnih suvlasnikaABA Sidro. d.o.o.

U Košarkaški savez Srbije, ali i sve ostale iz regiona stiglo je pismo potpisano lično od sekretara Svjetske košarkaške organizacije Patrika Baumana u kome se navodi da se svi u ovdašnjoj košarci ponašaju kontradiktorno. Navodi se da je 11 od 12 klubova pristalo da igra ABA ligu, ali da nijedan od domaćih saveza nije priznao novi koncept regionalnog takmičenja, niti je preduzeo mere protiv tih ekipa.

– Ovakva pozicija je kontradiktorna i nije u skladu sa dogovorom i predlogom koji su delegati FIBA prihvatili na Kongresu – navodi se u delu saopštenja FIBA koja se ne protivi igranju regionalnog takmičenja koje nije pod njenom organizacijom, iako je ponudila novi koncept sa 84% vlasničkog udela klubovima u regionu,. Međutim, pristaju i na drugu soluciju, ali samo pod uslovom da je u potpunosti vode klubovi.

U drugom dijelu pisma se navodi da će se o ovome rapsravljati na sjednici Izvršnog komiteta FIBA 18. i 19. juna i da će se tada proučiti moguće kazne koje mogu dovesti do toga da nacionalni timovi budu suspendovani i izbačeni sa takmičenje pod njenim okriljem što znači da bi i Srbija i Hrvatska, i Slovenija mogle da budu eliminisane sa predstojećeg Evropskog prvenstva.

Takođe ni mlađe selekcije neće moći onda da učestvuju oveg ljeta na bilo kom međunarodnom takmičenju, dok bi Hrvatima bilo oduzeto organizovanje jedne grupe Evrobasketa ove godine.

U svakom slučaju ovakvo pismo upozorenja znači da se neće više trpjeti ovakvo ponašanje i da će pljuštati kazne ukoliko se ne nađe dogovor između klubova i nacionalnih saveza.

(Telegraf.rs)

1 komentar

  1. If you’re needing to produce alteration in an individuals llife, during i would say the Are generally Bodyweight peeling off pounds training course are a wide path in the direction of gaining any search. la weight loss

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com