Konjević; Većina delegata za Krivokapića - Volim Podgoricu

Konjević; Većina delegata za Krivokapića

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević rekao je da je uvjeren da će značajna većina delegata na Kongresu potvrditi mandat predsjedniku Ranku Krivokapiću, za politiku očuvanja nezavisnosti SDP-a i čuvanja državnih interesa po kojima je njegova politika bila prepoznata.

“Znam da će značajna većina delegata na Kongresu potvrditi mandat predsjedniku Krivokapiću, koji ima moju podršku za politiku očuvanja nezavisnosti SDP-a i čuvanja državnih interesa po kojima je njegova politika bila prepoznata i do sada”, rekao je Konjević agenciji Mina.

On smatra da činjenica da je Krivokapić zavrijedio podršku poslanika Parlamentarne Skupštine OEBS-a i bio njen predsjednik, potvrda vrijednosti i ugleda SDP-a na međunarodnoj sceni.

“Od preuzivanja vođenja SDP-om za Krivokapića se ne veže niti jedna afera, postigao je mnoge državne uspjehe i značajno unaprijedio partijsku poziciju, ojačao njenu poziciju u državnoj i lokalnim vlastima i njenu organizaciju, položaj na političkoj sceni i značajno povećao podršku birača”, istakao je Konjević.

On je kazao da će SDP u srijedu, trećeg juna, obilježiti 25 godina postojanja u kojima je poslije svih izazova postajala jača, naprednija i uspješnija. 

Konjević smatra da je to 25 godina ispravne politike, koja je u najtežim vremenima početka devedesetih bila na ispravnoj strani, koja je obnovom nezavisnosti ostvarila svoj ključni programski cilj. 

“Pred SDP-om je 8. Kongres – četvrt vijeka ispravne politike. Uvjeren sam da će nakon Kongresa partija i pored demokratskih razlika izaći jedinstvenija i jača čuvajući ideju socijaldemokratije za naredna pregnuća na putu u NATO i Evropsku uniju (EU)”, rekao je Konjević.

Prema njegovim riječima, sada su pred SDP-om novi ciljevi, izgradnje institucija na kojima počiva država, učlanjenje u NATO i EU ćime će biti ojačana državna nezavisnost. 

“Od ključne važnosti je da SDP, i u narednom periodu, sa partijama sa kojima je obnovio crnogorsku državnost, ali i sa drugima koji pristupe vrijednostima na kojima se temelje državni interesi, nastavi borbu za pravedniju, pravičniju i bogatiju Crnu Goru”, zaključio je Konjević.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com