5 razloga zbog kojih ne mršavite iako se snažno trudite! - Volim Podgoricu

5 razloga zbog kojih ne mršavite iako se snažno trudite!

Pazite šta jedete, držite dijete, čak i vježbate, ali rezultati nisu vidljivi čak ni poslije dužeg perioda… Zašto je to tako? Možda pravite ovih 5 krucijalnih grešaka, a da niste ni svjesni.

1: Ne pijete dovoljno vode – pored toga što stručnjaci savjetuju da se hidrirate na redovnoj bazi, mnogi ovo pravilo zaobilaze. Osim što će pomoći u hidrataciji organizma, voda je idealna da vas zasiti prije obroka. Ukolikko popijete čašu vode na prazan stomak, prije jela, jer će vam stvoriti osjećaj sitosti i samim tim ćete pojesti manju količinu hrane. Takođe, stručnjaci savjetuju da jedete voće i povrće sa dosta vode u sebi, jer ćete pojesti manju količinu hrane.

2: Mislite da je 15 minuta treninga dovoljno – ukoliko imate psa pa ga izvodite u šetnje, nemojte misliti da je to dovoljno treninga za vas! Fitnes treneri tvrde kako je organizmu potrebno minimum pola sata vježbanja kako bi se ubrzao i pokrenuo metabolizam. Zato, patike na noge i trk napolje! 

3: I zdrave namirnice goje – ukoliko ste sve nezdrave grickalice zamijenili zdravim, to ne znači da smijete da se prejedate. Orašasti plodovi, crna čokolada i suvo voće obiluju vitaminima, antioksidantima i mineralima, ali isto tako i kalorijama! Samo avokado ako se konzumira cio ima preko 200 kalorija! Umjereno je recept za vas!

4: Zabranili ste sebi neku vrstu hrane – pored toga što to nije zdravo za vaš organizam, jer ga lišavate potrebnih nutrijenata i hranljivih materija, žudnja za “zabranjenom” hranom će biti još jača. Ako ste npr. zabranili sebi tjesteninu, zamijenite nezdravu, bijelu pastu, integralnom i tijestom sa cijelim zrnom pšenica.

5: Ne jedete dovoljno velike porcije – ok, ovo ne znači da treba da se prejedate već samo da ne treba ni da gladujete. Odredite sebi porciju koja je fer prema vašem apetitu, ali i prema režimu ishrane kojeg se pridržavate. Ovako nećete doći u iskušenje da se u afektu velike gladi prejedete. 

(mogujatosama)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com