Sindikalci izgubil kontakt sa članstvom i sa stvarnošću, a pozivaju se na “čiste ruke” - Volim Podgoricu

Sindikalci izgubil kontakt sa članstvom i sa stvarnošću, a pozivaju se na “čiste ruke”

U ime sindikalne organizacije koja me delegirala i u svoje ime najoštrije osuđujem najnovije – nestatutarne, samovoljne i neusaglašene odluke male manjine u Savezu Sindikata Crne Gore, kazao je Izvršni sekretar SSCG Rajko Vukadinović.

On je poručio da vrata najstarije sindikalne organizacije moraju i trebaju biti otvorena svim zaposlenim u Crnoj Gori.

“Barikadama, obezbjeđenjima, vanrednim stanjima je mjesto u muzeju, a ne u smiješnim saopštenjima pojedinaca, koji su, već sasvim očigledno, izgubili ne samo kontakt sa članstvom, već i sa stvarnošću. Nažalost, svjedoci smo da su zagovornici „čistih ruku“ pokazali da su na djelu nešto sasvim drugo”, istakao je Vukadinović.

Naglašava da će se i kroz institucije sindikata i kao pojedinac zalagati da se sve odluke, poštuju i slijede.  

“Apelujem da se sve sindikalne organizacije i grane okupe u cilju ujedinjenja i vraćanja jedinstva i ugleda Savezu Sindikata Crne Gore”, poručio je Vukadinović. 

U SSCG trentno traje borba za vlast, pri čemu se ne biraju sredstva, pa je generalni sekretar Marko Nikčević, naredio da se postave straže oko prostorija sindikata i da se dežura danonoćno, dok on nije tu, kako ne bi upao, takođe, generalni sekretar Duško Zarubica sa svojim pristalicama. Naime, dvije struje u sindikatu se spore ko je generalni sekretar i različito tumače odluke nadležnih organa. 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com