Autobusi Gradskog saobraćaja na vanrednim pregledima, vlasnici ljuti - Volim Podgoricu

Autobusi Gradskog saobraćaja na vanrednim pregledima, vlasnici ljuti

Autobusi podgoričkog Gradskog saobraćaja danas su upućivani na vanredne tehničke preglede, jer je to redovna procedura koju sprovodi saobraćajna policija, prije svega, zbog bezbjednosti u saobraćaju, rečeno je našem portalu u policiji.

Današnja akcija je stigla prije odgovora na pitanja od prije 6 dana upravo na ovu temu – da li se kontroliše ispravnost autobusa Gradskog saobraćaja, obzirom na brojne primjedbe putnika, od kojih se neke stigle u našu redakciju. 

Po zakonu, saobraćajni policajac ima pravo da vozilo isključi iz saobraćaja i uputi ga na vanredni tehnički pregled. 

Portal “Volim Podgoricu” je nedavno pisao o neprijatnoj situaciji u kojoj su se našli putnici na liniji Nikšić Bar, u autobusu “Glušica”  koji su, umjesto u Baru, završili na tehničkom pregledu u Golubovcima.

 

Policija poslala minibus “Glušica” sa putnicima na tehnički: Tretirali su nas kao da smo krompir!

Pitanje je glasilo:  Da li je saobraćajna policija u poslednjih godinu dana uputila na vanredni tehnički pregled neki od autobusa Gradskog prevoza u Podgorici? Ako jeste, kada, koliko autobusa, koje autobuse i kakvi su bili rezultati tehničkih pregleda? 

Odgovor nije stigao na mejl, ali je “stigla” današnja akcija.

Vlasnik gradskog autoprevoznog preduzeća “BLT” Božo Bulatović kazao je danas za CDM da su autobusi odvezeni na vanredne tehničke preglede zbog čega nijesu u mogućnosti da uspostave redovan red vožnje.

“Na ovaj način remeti se svaki polazak. Haos je u cijelom gradu. Problem je što su i vozači “zarobljeni” u servisima, pa ne možemo da pošaljemo druga vozila na linije”, ističe Bulatović.

Vlasnik “Gradskog saobraćaja PG” Haris Alivodić je takođe kazao CDM-u da zbog “nečijeg neznanja ispaštaju putnici, koji su danas bukvalno istjerani iz autobusa”.

“Tvrdim da ove akcije sprovode ljudi koji su saobraćjno nepismeni, jer samo u Crnoj Gori može da se desi da u sred radnog dana iz saobraćaja bude isključeno pet autobusa i bude poslato na vanredne tehničke preglede. Nažalost, zakon to dozvoljava i neko zahvaljući njemu sprovodi samovolju”, rekao je za CdM Alivodić.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com