NVO Mladiinfo Montenegro vode jedan dan kampanje na Tviteru i Fejsbuku - Volim Podgoricu

NVO Mladiinfo Montenegro vode jedan dan kampanje na Tviteru i Fejsbuku

Nevladina organizacija “Mladiinfo Montenegro” obilježiće sjutra Svjetski dan zaštite životne sredine putem onlajn kampanje na društvenim mrežama Facebook i Twitter.

Cilj akcije je podizanje svijesti mladih o problemima neefikasne zaštite životne sredine, ugrožene prirode, ekosistema, nedovoljne edukacije i ekološkim crnim tačkama u Crnoj Gori.

“Za ovaj vid kampanje odlučili smo se zbog činjenice da većina mladih provodi veći dio svog slobodnog vremena na društvenim mrežama, stoga se nadamo da će na ovaj način poruka najbolje doprijeti do njih. Na našim nalozima ćemo u petak od 10:00 do 22:00h, objavljivati fotografije zagađenih područja, statističke podatke o ugroženim resursima, prikladne poruke koje ukazuju na značaj zaštite životne sredine i smjernice UN-a za efikasniju zaštitu životne sredine”, navodi se u saopštenju ove NVO.

Tvrde da će neke od poruka kojima žele uticati na stav mladih prema zaštiti životne sredine biti: “Ljudski prosperitet ne mora da košta planetu”, “Živjeti održivo znači raditi više i kvalitetnije sa manje sredstava”, “Svake godine propada 1,3 milijarde tona hrane dnevno, dok je skoro milijardu ljudi neuhranjeno a još milijardu gladno”. 

Svjetski dan zaštite životne sredine je praznik Ujedinjenih nacija koji ohrabruje akciju i podizanje svijesti o zaštiti životne sredine širom svijeta. Obilježava se u više od 100 zemalja.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com