Od 15 gradskih autobusa čak 12 neispravno! - Volim Podgoricu

Od 15 gradskih autobusa čak 12 neispravno!

“Budući da prevoze veliki broj putnika dnevno među kojima su i djeca, danas su kontrolisana vozila javnog saobraćaja u Podgorici, a saobraćajni policajci su shodno procjeni na vanredni tehnički pregled, zbog moguće tehničke neispravnosti, uputili 15 autobusa javnog prevoza. Na vanrednom tehničkom pregledu je utvrđeno da su od 15 kontrolisanih autobusa 12 tehniči neispravni“, saopšteno je iz Uprave policije.

Prema njihovim riječima protiv pravnih lica u čijem su vlasništvu neispravni autobusi biće podnijete odgovarajuće prekršajne prijave.

„Akcija se nastavlja kako u Podgorici tako i u drugim gradovima, a sve u cilju doprinosa većoj bezbjednosti saobraćaja na putevima i prevenciji posljedica koje ovakvo neodgovorno i nezakonito ponašanje u sabraćaju može da prouzrokuje“, najavljeno je iz Uprave policije.

Današnja akcija je stigla prije odgovora na pitanja od prije 6 dana upravo na ovu temu – da li se kontroliše ispravnost autobusa Gradskog saobraćaja, obzirom na brojne primjedbe putnika, od kojih se neke stigle u našu redakciju. 

Po zakonu, saobraćajni policajac ima pravo da vozilo isključi iz saobraćaja i uputi ga na vanredni tehnički pregled. 

Autobusi Gradskog saobraćaja na vanrednim pregledima, vlasnici ljuti

Ranije danas vlasnik gradskog autoprevoznog preduzeća “BLT” Božo Bulatović, rekao a su autobusi odvezeni na vanredne tehničke preglede zbog čega nijesu u mogućnosti da uspostave redovan red vožnje.

“Na ovaj način remeti se svaki polazak. Haos je u cijelom gradu. Problem je što su i vozači “zarobljeni” u servisima, pa ne možemo da pošaljemo druga vozila na linije”, ističe Bulatović.

“Tvrdim da ove akcije sprovode ljudi koji su saobraćjno nepismeni, jer samo u Crnoj Gori može da se desi da u sred radnog dana iz saobraćaja bude isključeno pet autobusa i bude poslato na vanredne tehničke preglede. Nažalost, zakon to dozvoljava i neko zahvaljući njemu sprovodi samovolju”, rekao je za CdM Haris Alivodić.

 

2 komentara

  1. This is a good affecting look at this specific point. I am delighted you discussed your views as well as knowledge and I discovered that i believe I agree. I truly respect the very clear writing additionally , the effort and hard work you’ve you spend writing this post. Loads of thanks yous for that decent work and good luck with the site, I am looking forward to updates within the future.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com