Bata Živojinović napunio 82. godine! - Volim Podgoricu

Bata Živojinović napunio 82. godine!

Glumac Velimir Bata Živojinović rođen je 5. juna 1933. godine u Koraćici pod Kosmajem. Na filmskom platnu debitovao je 1955. godine u filmu “Pesma sa Kumbare”.

Glumio je u više od 280 filmova i televizijskih serija. Snimao je filmove u kojima je igrao glavne uloge na prostorima svih bivših jugoslovenskih republika. Jedan je od rodonačelnika takozvanog ”Crnog talasa” u jugoslovenskom filmu, nastalog početkom šezdesetih, u kojima je kontinuirano nastupao sve do kasnih sedamdesetih godina.

Paralelno s njima, igrao je i u tzv. partizanskim filmovima u kojima se proslavio tokom 60-ih i 70-ih, a jedan od njih, „Valter brani Sarajevo“, mu je donio veliku popularnost u Kini.

(Stil)

2 komentara

  1. I am curious to find out what blog platform you’re using? I’m experiencing some small security problems with my latest website and I would like to find something more risk-free. Do you have any suggestions?

  2. Youre so cool! I dont suppose Ive read anything similar to this before. So nice to discover somebody by original ideas on this subject. realy appreciate starting this up. this excellent website can be something that is required on the internet, a person with some originality. useful problem for bringing a new challenge to your web!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com