BRITANCI TVRDE: Đoković folira povredu! - Volim Podgoricu

BRITANCI TVRDE: Đoković folira povredu!

Bezobrazluk britanskih medija nadaleko je poznat, ali novu dimenziju dobija kada je u pitanju odnos prema teniserima koji su protivnici Škota Endija Marija.

U tom stilu, britanski “Dejli Mejl” objavljuje interesantan kada Novak Đoković i treći teniser svijeta treba da nastave svoj polufinalni meč Rolan Garosa, koji je u petak prekinut zbog nadolazećeg nevremena pri vođstvu Srbina 2:1 u setovima i rezultatu 3:3 u četvrtom setu.

Podsjetimo prethodno da se mnogo buke diglo posle finala Australijan opena, u kom je Đoković savladao Marija, jer su novinari svojim pitanjima sugerisali Mariju da je srpski teniser folirao povredu tokom meča.

“Da li je Endi Mari zaplašen novom Đokovićevom misterioznom povredom“, naslovljen je tekst.

“Novak Đoković izgleda korisiti stare trikove pošto je odugovlačio sa ljekarskom pomoći tokom polufinala sa Marijem”.

Prvo je ukazano na to što se Novak sredinom prvog seta istezao i u zabrinjavajućim gestovima komunicirao sa ložom. Doktor se pojavio na terenu, ali on nije ukazao pomoć srpskom teniseru.

“Iako se dosta istezao, prvi igrač svijeta je odjednom imao problem sa mišićem sredinom prvog seta kada je imao 0:30 na svoj servis. Ali nakon što je pozvao doktora i dobio hladni peškir, zadržao je svoj servis – a Mari je momentalno izgubio svoj servis gem.

To je podsjetilo na situaciju sa Australijan opena, kada je Srbin navodno doživio povredu prije nego što je pobijedio”.

Britanski list je potom zamjerio srpskom igraču da je bio na pauzi od osam minuta u pauzi između trećeg i četvrtog seta, nakon što je Mari smanjo na 2:1.

“To je bilo na granici da ne bude više fer plej. Djelovalo je da je taj prazan hod uticao na Marijevu koncentraciju, ali je svojim laserski preciznim bekendima osvojio deset uzastopnih poena u četvrtom setu”.

Đoković i Mari od 13 časova nastavlju polufinale.

(Telegraf.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com