KORAK DO SNA: Novak u petom setu držao čas Mareju! - Volim Podgoricu

KORAK DO SNA: Novak u petom setu držao čas Mareju!

Još samo korak ostao je do ostvarenja sna i ispisivanja nove stranice teniske istorije – Novak Đoković pobedio je Endija Mareja sa 6:3, 6:3, 5:7, 5:7, 6:1 i ušao u finale Rolan Garosa!

Meč se igrao i u petak, a prekinut je u četvrtom setu pri rezultatu 3-3 zbog nadolazeće oluje. Mogao je duel i da se završi prije, Đoković je potpuno kontrolisao igru do završnice trećeg seta kada je Marje uz spektakularan ptez uzvratio.

U prvom gemu subotnjeg nastavka, Đoković je uz dva servis vinera obezbijedio 4:3, Endi je neiznuđene greške iskoristio za izjednačenje, dok je Novak ponovo poveo bez izgubljenog poena, kako su okončani i prethodni gemovi. Tek poslije 5:4 Novak je posle 40:0 jednom uzvratio, ali nedovoljno da se Endi ugrozi.

Nove duge razmjene više su odgovarale Britancu, dočekao je nove neiznuđene greške za brejk, koji je ostvaren pri Novakovom izbacivanju forhend paralele u aut. Kada je djelovalo da će psihološka prednost biti na strani trećeg tenisera svijeta poslije 5:7, Novak je hladnokrvno i strpljivo gradio poene čak i kada je Endi stizao nemoguće, a onda i napravio brejk za 2:0 potpuno dominantnom igrom, da bi ga sa potvrdom oduzimanja servisa potpuno “razoružao”.

Nije Britanac imao nikakvu šansu da odgovori na nalet “broja 1” pri raznovrsnim udarcima, vineri iz forhenda održali su prednost, zatim i donijeli brejk za 5:1, čime je sve bilo riješeno – maestralni servisi okončali su borbu koja je ukupno trajala četiri sata i 12 minuta.

U finalu, Novak će snage odmjeriti sa Stanom Vavrinkom, koji je u četiri seta pobijedio Žo Vilfreda Congu za drugo grend slem finale u karije. 

(blic.rs)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com