Novi metod porođaja – majka sama izvlači bebu - Volim Podgoricu

Novi metod porođaja – majka sama izvlači bebu

Erik Maksimilijan je na svijet došao na nesvakidašnji način – mama Oskana Kajzer lično ga je, uz minimalnu pomoć ljekara, izvukla rukama iz svog stomaka. To se zove „carski rez uz maminu pomoć“.

Riječ je o novoj metodi porođaja koja je prvi put Evropi izvedena u bolnici u njemačkom gradu Bad Oajnhauzenu, piše njemački Bild.

Mama Oksana (30) je nježno rukama uhvatila bebu, a zatim je povukla pod budnim okom ljekara koji je malim rezom otvorio njen stomak.

Nova metoda porođaja zove se „carski rez uz maminu pomoć“, procedura u mnogim detaljima podsjeća na standardnu, majka prima lokalnu anesteziju, a u porođaj se uključuje u završnom trenutku kad je beba spremna da izađe iz stomaka.

Doktor Manfred Šmit izjavio je da je najveći problem ovog porođaja bilo da mama bude potpuno sigurna i da prilikom porođaja ne dođe do prenosa bacila u otvorenu ranu.

No, porođaj Oksane Kajzer je obavljen bez komplikacija.

„Za mene je ovo uobičajen porođaj, bila sam srećna u tom trenutku“, izjavila je iskusna mama.

Naime, Oksani Kajzer je ovo bio peti porođaj, prvu bebu je rodila carskim rezom, a naredna tri porođaja obavljena su prirodnim putem.

(Izvor: detinjarije.com, FOTO:THINKSTOCK)

1 komentar

  1. Oh my goodness! an amazing write-up dude. Many thanks Even so My business is experiencing trouble with ur rss . Do not know why Struggle to sign up to it. Can there be everyone getting identical rss dilemma? Anyone who knows kindly respond. Thnkx

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com