Analogni signal otišao u istoriju: Srbija od danas potpuno digitalizovana - Volim Podgoricu

Analogni signal otišao u istoriju: Srbija od danas potpuno digitalizovana

Srbija je od danas u potpunosti digitalizovana – 97,8 odsto stanovništva pokriveno je digitalnim signalom, a analogni signal danas ide u istoriju, izjavio je ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić.

“Kao što ste vidjeli, ugasili smo analogni signal ovdje na Kopaoniku, a biće istovremeno ugašen i sa emisionih stanica na Jastrepcu, Besnoj kobili, Ceru i Maljenu”, rekao je on novinarima.

Ljajić je istakao da je završeno ono što je započeto još prije 10 godina, podsjećajući da je prvi eksperimentalni digitalni signal pušten 2005.godine. Od danas će, kako je rekao, većina građana Srbije koja prati televizijski signal putem zemaljske televizije, odnosno krovne i sobne antene, moći da prati prosiječno po 15 kanala.

“Negdje je taj broj i veći od tih 15 kanala i taj signal će primiti potpuno besplatno jer neće morati da plaćaju bilo kome osim početnih troškova vezano za nabavku set top boksova”, istakao je on.

Opremu koja je ugrađena, kako je istakao, posjeduje svega šest država u Evropi i “na to možemo da budemo više nego ponosni”.

(Stil)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com