Majstore, vrijeme je za krunu Rolan Garosa!! - Volim Podgoricu

Majstore, vrijeme je za krunu Rolan Garosa!!

Najbolji teniser svijeta Novak Ðoković protiv Stena Vavrinke u finalu Rolan Garosa kreće u napad na jedini Gren slem koji mu nedostaje u karijeri i tako postane tek osmi igrač u istoriji tenisa koji je uspio da osvoji titule na svakom od četiri najveća i najvažnija turnira.

Međutim, to nije sve, jer ukoliko mu to pođe za rukom, očekuje ga još veći izazov koji bi ga upisao u sve moguće udžbenike sporta. Pobjedama na Vimbldonu i US Openu kompletirao bi titule na četiri najveća turnira tokom sezone, istinski Gren slem. To je do sada pošlo za rukom samo Donu Badžu iz SAD 1938. godine i legendarnom Australijancu Rodu Lejveru, koji je to učinio 1962. i 1969. godine.

Za razliku od Vavrinke, koji je u petak pobijedio Žoa Vilfreda Congu sa 3:1, Ðoković je nešto teže i posle dva dana borbe protiv Britanca Endija Mareja došao do finala. Pritom je u četvrtfinalu morao da eliminiše “kralja šljake”, Španca Rafaela Nadala, koji je devet puta osvajao Otvoreno prvenstvo Francuske.

– Vavrinka je nezgodan protivnik i osvajanje Gren slema je san svakog igrača. Igraće prvi put u Parizu u finalu, dok je moje treće, ali da bih pobijedio, moraću da budem strpljiv i na visokom nivou. Nadam se da ću se pripremiti što bolje – rekao je Ðoković.

Ðoković i Vavrinka do sada su se sastajali 20 puta, a trenutni skor je 17:3 u korist srpskog tenisera.

Finale Rolan Garosa počinje u 15 sati na centralnom terenu Filip Šatrije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com