Na Jadranu 25 novih hotela - Volim Podgoricu

Na Jadranu 25 novih hotela

Na Jadranu se uoči i tokom ovog ljeta otvara 25 novih ili potpuno obnovljenih hotela, što je najviše u poslednjih 10 godina.

U njihovu gradnju, obnovu i uređenje lokalni i strani investitori uložili su više milijardi kuna.

S tim hotelima hrvatski turizam dobija nekoliko hiljada novih visokokvalitetnih kreveta, što će popraviti sliku hrvatskog hotelijerstva, pogotovo u smještajnim jedinicama i krevetima, prenosi Tportal.

Prema podacima Ministarstva turizma iz februara ove godine, Hrvatska raspolaže sa 620 kategorisanih hotela, sa oko 104 hiljade kreveta i još 20 hotela sa apartmanskim smještajem, sa oko 1.400 kreveta. 

Osim u hotele, hotelske kompanije dosta su ove godine ulagale i u tekuće održavanje, okolinu, energetsku efikasnost, uvođenje novih sadržaja, kao i u kadrove. 

Ulagalo se i u kampove, pa će tako, kako se navodi, ovog ljeta kamp Lanterna kod Poreča na tržište izbaciti tzv. glamping ponudu koja podrazumijeva luksuzne šatore. 

Iz Udruženja poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske ističu da su hotelijeri i investitori, uprkos svim teškoćama i birokratskim proceduarama, ipak skloni ulaganju u hrvatski turizam, pri čemu je važno da svaki novi objekat uvažava principe ocuvanja životne sredine, što znači da hotelijeri čuvaju ono na čemu počiva ceo turizam a to su – prirodne lepote. 

Dodaju da je posebno značajno što se otvaraju hoteli sa četiri i pet zvezdica, jer su takvi i najtraženiji na tržištu, a po kvalitetu ponude i usluga su konkurentni i mogu se uporediti s bilo kojim slične kategorije u svetu.

(B92)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com