Ovaj čovek je fenomen: 1 utakmica, 3 trofeja i 3 miliona funti donio bivšem klubu! - Volim Podgoricu

Ovaj čovek je fenomen: 1 utakmica, 3 trofeja i 3 miliona funti donio bivšem klubu!

Kada se za nekih desetak, a možda i manje godina budemo prisjećali finala Lige šampiona i pokušavali da navedemo koji igrači su najzaslužniji za Barseloninu titulu prvaka Evrope, ali i triplu krunu u čitavoj sezoni, ni na kraj pameti neće nam pasti na pamet Tomas Vermalen. Čak ni navijači katalonskog kluba neće se sjećati njega iz ove sezone.

Ipak, podaci se pišu, a oni kažu da je belgijski reprezentativac jedan od pravih fenomena u svietu fudbala. Prethodnog ljeta je stigao na “Kamp Nou” za 15 miliona funti kao veliko pojačanje iz Arsenala, ali je došao povređen i od te povrede se nije oporavio sve do kraja sezone, pa je uspio da zabilježi samo debitantski nastup u novom klubu.

Bilo je to u poslednjem kolu Primere, ali zato je uspio zahvaljujući saigračima da osvoji čak tri medalje u svojoj prvoj sezoni među Kataloncima koji su osvojili španskog prvenstvo, Kup kralja i postali evropski prvaci. Zato kako god bilo, piše se da je Belgijanac bio deo tima koji se domogao sva tri trofeja u takmičenjima u kojima je učestvovao.

A sada dolazimo i do još luđe zanimljivosti, a ona glasi da će njegov bivši klub Arsenal zbog njega profitirati na Barseloninom osvajanju Lige šampiona, jer je prilikom njegovog transfera ubačena klauzula u ugovor po kojoj “tobdžije” dobijaju dodatnih 3 miliona funti od prodaje ukoliko Barselona postane šampion Evrope.

Zato u Londonu vjerovatno zadovoljno trljaju ruke, jer kakav je to potez bio. Vermalen nije odigrao ni minut za Katalonce u Ligi šampiona, osvojio ju je i donio bivšem klubu veliki novac. Jednom rečju, fenomen!

(Telegraf.rs)

2 komentara

  1. hey there and thanks to your info – I’ve certainly picked up anything new from right here. I did however expertise a few technical issues the usage of this website, as I skilled to reload the web site a lot of instances prior to I may get it to load correctly. I had been puzzling over if your hosting is OK? No longer that I’m complaining, however sluggish loading instances instances will often have an effect on your placement in google and could injury your high-quality rating if ads and ***********|advertising|advertising|advertising and *********** with Adwords. Well I am including this RSS to my e-mail and could look out for much more of your respective intriguing content. Make sure you replace this once more very soon..

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com