2,5 milijardi evra investicija u Crnu Goru - Volim Podgoricu

2,5 milijardi evra investicija u Crnu Goru

Da je Crna Gora prepoznata u svijetu kao destinacija u koju vrijedi ulagati, pokazuje i podatak da će investitori u 14 prioritetnih projekata iz oblasti turizma uložiti skoro 2,5 milijarde eura. Ono što je sigurno jeste činjenica da će nova ulaganja doprinijeti jačanju naše ekonomije i povećanju životnog standarda u cijeloj državi, pišu Dnevne novine.

Najviše novca u crnogorski turizam planira da uloži investitor “Orascom Development Holding” iz Švajcarske i to za realizaciju projekta Luštice Bay resort u Tivtu. Ukupna vrijednost investicije iznosi oko 1,1 milijardu eura.

“Cjelokupan Investicioni program podrazumijeva nastavak izgradnje naselja koje će sadržati osam hotela (3.310 hotelskih soba, 60 odsto kapaciteta sa pet i više zvjezdica), 1.250 rezidencijalnih jedinica (uključujući vile i apartmane), Talaso centar, zatim dvije marine sa vezovima i pratećim sadržajima, golf teren sa 18 rupa, otvoren preko cijele godine, Konferencijski centar i sadržaje za svakodnevne potrebe otvorene tokom cijele godine uključujući prodavnice, restorane, osnovnu školu, zdravstvene objekte”, navodi se u dokumentu Ministarstva turizma u koji su Dnevne novine imale uvid.

Kompanija Adriatic marinas samo tokom 2015. godine, shodno Vladinim podacima, uložiće skoro 32 miliona eura u projekat Porto Montenegro.

U planu je i početak pripremnih radova većeg obima na Plavim horizontima. 

Tokom 2015. godine počeće radovi na izgradnji novog hotela “Chedi Kraljičina plaža” koji planira da gradi kompanija Adriatic Properties, tvrde u Ministarstvu turizma.

Procijenjeno je da će ulaganje u hotel “Chedi Kraljičina plaža” iznositi 54 miliona eura od čega će kroz kreditni aranžman sa EBRD-om biti obezbijeđeno 27 miliona eura.

U centralnom dijelu države najveći projekat iz oblasti turizma realizuje se u Podgorici. U pitanju je izgradnja hotela Hilton u čiju je izgradnju do sada utrošeno 21,4 miliona, dok će ove godine biti uloženo dodatnih 15 miliona eura.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com