Južna Koreja: Registrovana još 23 slučaja MERS-a - Volim Podgoricu

Južna Koreja: Registrovana još 23 slučaja MERS-a

Ministarstvo zdravlja Južne Koreje saopštilo je da su u zemlji registrovana još 23 slučaja MERS-a, čime je ukupan broj obolelih od Bliskoistočnog respiratornog sindroma povećan na 87. 

Ministarstvo je navelo da je 17 novih slučajeva oboljelih povezano sa osobom u seulskoj bolnici, gdje je boravio prvi pacijent kod kog je kasnije dijagnostikovan MERS, prenijela je agencija Rojters.

U Južnoj Koreji je dosad pet osoba preminulo od MERS-a, a vlada je obećala da će svim raspoloživim sredstvima suzbiti epidemiju bolesti koja prijeti da se proširi na čitavu zemlju, u koja spada i praćenje mobilnih telefona ljudi u kućnom karantinu. 

Ovo je najveća epidemija Bliskoistočnog respiratornog sindroma (MERS) izvan Saudijske Arabije, u kojoj je od 2012. inficirano 950 ljudi. U karantinu se nalazi više od 2.300 ljudi, od kojih 2.100 ne smuju da izlaze iz kuće i moraju ograničiti interakciju sa drugim ljudima, dok je oko 200 u izolaciji u državnim bolnicama.

Prvi slučaj, registrovan 20. maja, bio je 68-godišnji muškarac iz Pjeongtaeka, oko 65 kilometara južno od Seula, poslije putovanja u Saudijsku Arabiju.

(CDM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com