BEKER: Nole i Federer se ne podnose, ali ne smiju da psuju! - Volim Podgoricu

BEKER: Nole i Federer se ne podnose, ali ne smiju da psuju!

Legendarni teniser Boris Beker, sada trener Novaka Đokovića, istakao je da je “javna tajna” da se Rodžer Federer i Nole ne slažu, ali da ih je moderan sport učinio takvim ljudima da se plaše da izraze svoje emocije.

“Tenis više nema zanimljive rivalitete, jer su igrači previše uplašeni da će biti kažnjeni zbog psovki”, rekao je Beker za britanski “Dejli Telegraf”.

Postavljanje TV mikrofona tik uz teren, ne samo na Vimbldonu već i na drugim turnirima, omogućilo je da do šire javnosti stigne svaka izgovorena riječ na terenu, što je, prema mišljenju slavnog Njemca, stvorilo čitavu generaciju tenisera koji pate od “političke korektnosti” (Zapravo, politička korektnost je, prema definiciji koja se koristi u zemlji u kojoj je nastala, SAD-u, “izbjegavanje izraza ili postupaka koji mogu da djeluju kao da njima govornik hoće da izopšti, marginalizuje ili uvrijedi ljude koji su socijalno ugroženi ili diskriminisani”. Ali, Beker je ovaj izraz iskoristio kako bi oslikao “lažnu ljubaznost”, prim. aut.).

Baš zato, zvijezde održavaju “lažno prijateljstvo”, iako je “javna tajna” u svijetu tenisa da se Rodžer Federer i Novak Đoković ne podnose, prenosi “Dejli Telegraf” riječi Borisa Bekera, koji ističe da “nema šanse da je Federer tako fin kao što djeluje”.

U svojoj posljednjoj autobiografskoj knjizi “Vimbldon: Moj život i karijera na Sveengleskom klubu”, Beker je naveo i sljedeće:

“Ljudi mi često kažu da je sadašnji tenis dosadadniji od onog u vrijeme kada sam ja igrao, a kada ih pitam zašto, kažu mi da ima manje zanimljivih ličnosti. Odgovorim im da imamo mi i sada sjajne ličnosti u tenisu, ali je tačno da se to ne vidi, jer – oni ne smiju to da pokažu. Kažnjavani su (i za najmanji ispad), a postoje i mikrofoni koji sada ‘pokupe’ svaku psovku ili riječ izgovorenu u trenutku frustracije. Zato je ovih dana igračima teško da verbalizuju svoju nezadovoljstvo, jer kada to i učine, dok stignu nazad do svlačionice već su kažnjeni sa deset, dvadeset hiljada dolara ili čak više”, ističe Boris Beker.

On je naglasio da je tenis “i dalje ostao fantastičan sport, ali malo previše opsjednut političkom korektnošću”.

U intervjuu za Radio Tajms, dodao je tome i sljedeći primjer:

“Teniser su ljudska bića i naravno je da popi**e kada naprave dvostruku servis gešku, ali to više ne smiju da pokažu, jer znaju da slijedi kazna”, rekao je Beker.

(blic.rs)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com