NADAL: Nisam gledao Novaka, imao sam preča posla! - Volim Podgoricu

NADAL: Nisam gledao Novaka, imao sam preča posla!

Nije lako Rafaelu Nadalu ovih dana. Veliki teniski šampion je porazom od Novaka Đokovića u četvrtfinalu Rolan Garosa, grend slema na kome je u 71 prethodnom nastupu samo jednom izgubio, pao na 10. mjesto ATP liste, što mu je najgori plasman od 2005. godine. I, izgleda da nije želio da “sipa so po rani” kada je došao dan finala, između Noleta i potonjeg šampiona, Stana Vavrinke.

“Nisam gledao finale. Trenirao sam”, kratko je odgovorio Nadal na pitanje “Gdje je gledao borbu za parisku titulu?”.

Rafa se trenutno nalazi u Štutgartu, gdje naporno vježba za novi segment ove sezone, nadmetanje na terenima čija je podloga trava.

“Baš zato ovo i nije vrijeme da razmišljam o Rolan Garosu. Vrijeme je da se razmišlja o treningu. Ne moram više da se bavim porazom od Novaka u četvrtfinalu, to je već prošlost. Jednostavno, moram da podignem nivo svoje igre, nivo inteziteta sa kojim nastupam na terenu. Ako to mogu da popravim, uveren sam da mogu da se vratim u vrh”, rekao je Španac.

 Pred Nadalom je lijepa prilika da u narednom periodu popravi utisak koji na njegove navijače ostavlja pogled na ATP listu. Na njoj Novak ima 13.845 bodova, a Rafa 2.930, odnosno čak 10.915 manje od lidera. A do kraja ove godine, španski as brani samo 180 bodova na Vimbldonu (2014. je ispao od Kirijosa u četvrtom kolu), 90 bodova u Pekingu (poraz od Kližana u trećem kolu), 10 bodova u Šangaju (poraz u drugoj rundi od Felisijana Lopeza) i 90 bodova u Bazelu (poraz od Borne Ćorića u trećem kolu).

 “Sezona na šljaci je gotova i zaista ne bih da se više osvrćem na nju. Želim samo da što više pobjeđujem i osvajam što više bodova. A maltene nemam šta da branim od Vimbldona pa nadalje. Cilj mi je da se do kraja sezone vratim među osmoricu najboljih, a onda zaigram na završnom Mastersu”, poručuje Nadal.

(blic.rs)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com