BAJČETIĆ: Opasno u Zagoriču, Bloku V i na Zabjelu - Volim Podgoricu

BAJČETIĆ: Opasno u Zagoriču, Bloku V i na Zabjelu

Podgorička policija mora ozbiljno da povede računa o stanju bezbjednosti u Glavnom gradu, a posebno u Zagoriču, Bloku pet i na Zabjelu, ocijenjeno je iz Pokreta za promjene (PzP).

Odbornik PzP-a u podgoričkom parlamentu, Nikola Bajčetić, kazao je da je njegova stranka tokom predizborne kampanje prošle godine pokušavala da ukaže na bezbjednosne probleme koji postoje u određenim djelovima Podgorice, i da im je tada iz MUP-a  odgovoreno da njihovi navodi nijesu tačni, te da pozornici i dalje uredno patroliraju po gradskim kvartovima.

„Stanje na terenu međutim demantuje MUP CG jer da postoje pozornici koji rade svoj posao građani bi bili sigurniji, ne bi grupe huligana divljale do ranih jutarnjih sati, dilera ne bi bilo u neposrednoj blizini škola, dok bi obračuni lokalnih bandi bile rezervisane samo za filmove. Posebno je alarmantno stanje u Zagoriču, na Zabjelu, Bloku V, ali siguran sam da ni u ostalim kvartovima nije ništa bolje“, rekao je Bajčetić.

U PzP-u smatraju da MUP mora ozbiljno da povede računa o bezbjednosti na ulicama Podgorice.

„A ako pozornici rade svoj posao kao što kažu, onda da se patrole pojačaju kako bi se građani osjetili sigurnim. Takođe smatramo da mora da postoji neka kontrola rada pozornika, i da ostavljanje njihovih brojeva  telefona po ulazima nije dovoljno, jer su zapravo nevidljivi. U situaciji kada su obračuni kriminalnih klanova sve učestaliji, smatramo da je neophodno instituciju pozornika maksimalno ojačati“, poručuje Bajčetić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com